Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet opent verpleeghuis Rijckehove

Datum nieuwsfeit: 17-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

17/11/99 Prinses Margriet opent verpleeghuis Rijckehove

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht woensdagmiddag 17 november 1999 de officiële opening van het nieuwe verpleeghuis 'Rijckehove' in Capelle aan den IJssel. Dit verpleeghuis is bedoeld voor langdurig zieken, revalidanten en psychogeriatrische cliënten. Daarnaast is er ook zorg voor 'nieuwe' patiënten, zoals comapatiënten, beademingspatiënten en cliënten met het syndroom van Korsakov.

'Rijckehove' is voortgekomen uit het verpleeghuis Ichthus Kliniek, bedoeld voor psychogeriatrische cliënten en het verpleeghuis 'Meerhorst' voor somatisch zieken. Deze verpleeghuizen, gebouwd in respectievelijk 1967 en 1974, kwamen niet langer overeen met de uitgangspunten voor goede en verantwoorde verpleeghuiszorg anno 1999. Zo had de Ichthus Kliniek 7-persoons slaapkamers, en de 'Meerhorst' 4-persoons slaapkamers en centraal sanitair.

'Rijckehove' maakt onderdeel uit van de Stichting Capelse Verpleeghuizen. Deze stichting valt onder de overkoepelende organisatie Stichting Zorgbeheer de Zellingen, waaronder ook horen de Stichting De Capelse Kruisvereniging en de Stichting Verpleeghuis Krimpen aan den IJssel. Door de oprichting van deze overkoepelende organisatie in 1997 is een goede samenwerking tussen zorgvoorzieningen van bijvoorbeeld thuiszorg, verzorgingshuis, verpleeghuis, ziekenhuis mogelijk. Zo werkt 'Rijckehove' nauw samen met de thuiszorgorganisatie en Zorgcentrum Crimpenersteyn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie