Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekpresentatie: Van Leeghwater tot Zaankanter

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Kroniek van een jeugd
PRESENTATIE 'VAN LEEGHWATER TOT ZAANKANTER'

Op 18 november overhandigt de Zaandijker Klaas Knaap het eerste exemplaar van zijn boek 'Van Leeghwater tot Zaankanter' aan burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad. Deze overhandiging vindt plaats aan het begin van de raadsvergadering in het gemeentehuis aan de Bannehof te Zaandijk. De vergadering begint om 14.00 uur.

In het boek beschrijft Klaas Knaap gebeurtenissen uit zijn jeugd in Koog aan de Zaan. Van een arbeidersgezin in opbouw, na de slopende jaren van de tweede wereldoorlog, tot de grootste brand in de streek, die van het Zaansch Veem. Doordat hij tijdelijk naar Zaandam en later naar Zaandijk verhuist, komt vrijwel de hele streek aan bod. Kortom: een historische terugblik op de vijftiger en zestiger jaren in de Zaanstreek. Eerder verscheen van zijn hand de streekroman 'Verbond met de Wind'.

Zaanstad, 17 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie