Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra impuls samenwerking filmsector en publieke omroep

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 18-11-1999 Home
Zoeken
Reageren

Persbericht
Nummer: 153

Extra impuls voor samenwerking filmsector en publieke omroep

Staatssecretaris dr. F. van der Ploeg heeft 2,9 miljoen gulden toegezegd voor drie speciaal voor televisie geproduceerde speelfilms (`Telefilms'). Het totaal aantal telefilms in 1999 komt daarmee op negen. Daarnaast stelt de staatssecretaris 3,9 miljoen gulden beschikbaar voor de ontwikkeling en productie van drie tot zes kwalitatief hoogwaardige Nederlandstalige publieksfilms voor de bioscoop. Voor de bioscoopfilms geldt de voorwaarde dat deze gemiddeld voor ten minste 50 procent van het productiebudget privaat gefinancierd moeten zijn.

Van der Ploeg heeft dit in een brief aan de Stichting Coproductiefonds Binnenlandse Omroep (Co-Bo fonds), het Nederlands Fonds voor de Film en de NOS meegedeeld. Deze drie partijen stellen zelf ook additionele middelen beschikbaar. De basisfinanciering voor de bioscoopfilms bedraagt daardoor 15 miljoen gulden. De betrokken partijen hadden eerder aan de staatssecretaris laten weten dat zij een inspanningsovereenkomst zullen afsluiten met Film Investeerders Nederland b.v. (FINE b.v.) voor het verkrijgen van een aanvullend deel van de financiering uit private middelen. In zijn brief vraagt Van der Ploeg aan de NOS, het Nederlands Fonds voor de Film, het CoB0-fonds om samen met het Stimuleringsfonds en in nauw overleg met FINE b.v. projecten uit te werken voor drie tot zes grote speelfilms.

In de OCenW begroting was voor 1999 een bedrag van 12,5 miljoen gulden uitgetrokken als incidentele impuls voor de samenwerking tussen de filmsector en de publieke omroep en de totstandkoming van grotere publieksfilms. Ook volgend jaar wil Van der Ploeg hiervoor een extra incidenteel bedrag vrijmaken. Daartoe heeft hij in de ontwerpbegroting 2000 een eenmalig bedrag van zeven miljoen gulden opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie