Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honderden daklozen door overstromingen in Colombia

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Honderden daklozen door overstromingen in Colombia

Op zondag 7 november 1999 werd het Colombiaanse kustdorp Cupica, in het Foster Parents Plan/PLAN International programmagebied Chocó, getroffen door zeer zware regen. Als gevolg hiervan onstonden vloedgolven en overstroomde de Cupica Rivier.

Alle driehonderd houten huizen in het dorp spoelden weg en enkele mensen verdronken. Dertig Foster Parent-families verloren huis en haard.

De overstromingen verwoestten verder een dagopvangcentrum, een school, een kerk en een politiekantoor.

Er is onvoldoende drinkwater en voedsel aanwezig in de getroffen gebieden. De communicatieverbindingen zijn volledig lamgelegd en het gebied is slecht toegankelijk. Helikopters en schepen worden ingezet om het gebied te bereiken.

PLAN-Colombia is overgegaan op verstrekking van noodhulp in de vorm van voedsel, medicijnen, kleding en dekens.

Op dit moment is het niet mogelijk te corresponderen met Foster Paren-kinderen in het programmagebied Chocó. De Foster Parents van de getroffen families zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Colombia wordt sinds eind augustus geteisterd door extreem zware regen. Hierbij hebben al ruim 60 mensen het leven verloren en zijn 360.000 mensen dakloos geraakt.

last updated: 18/11/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie