Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud gratis Konsuminderkrant 1999

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Konsuminderkrant 1999 is uit!

SINT-MICHIELSGESTEL, 18 november 1999. Vandaag is de Konsuminderkrant 1999 verschenen. De gratis krant is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle openbare bibliotheken in Nederland. De Konsuminderkrant is ook online te lezen op www.ddh.nl/nwd/1999/krant De Konsuminderkrant verschijnt in het kader van de Internationale Niet-Winkeldag/Buy Nothing Day, op zaterdag 27 november.

De Konsuminderkrant gaat in op de achtergronden van de Westerse konsumptiekultuur en de gevolgen daarvan voor mens en milieu wereldwijd. De krant bevat naast veel feiten en cijfers, ook veel praktische tips voor een leuker leven met minder spullen. Thema's die aan de orde komen zijn ondermeer: wat niet te koop is, konsumptie is een kwestie van kultuur, liever bloei dan groei, konsuminderen is eerlijk delen, kinderen en reklame, konsuminderen op school, tips voor thuis, voor ouders en voor jongeren, wat doe je met al dat uitgespaarde geld en suggesties voor anders winkelen.

De Konsuminderkrant verschijnt in het kader van de Internationale Niet-Winkeldagkampagne, en werd geproduceerd door Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling.
Op zaterdag 27 november is het in Nederland voor het vijfde achtereenvolgende jaar Niet-Winkeldag. Niet-Winkeldag wordt vooral op straat vormgegeven met vrolijke en opvallende akties. Dit jaar is er een record-aantal aktiviteiten.

Noten voor de pers:

Bel voor meer informatie over de Niet-Winkeldagkampagne met Omslag: 073-5941622 of 030-2730100 (Dick Verheul of Marta Resink), of 026-3645094 (Jack Stoop)

Uitvoerige informatie over de Niet-Winkeldagkampagne, en voor een overzicht van aktiviteiten in Nederland en andere landen: kijk op de website: www.ddh.nl/nwd


* Zaterdag 27 november: Niet-Winkeldag * * Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - (omslag@antenna.nl) Postbus 163, 5270 AD Sint-Michielsgestel - 073-5941622 / 030-2730100 Please send us only messages in plain ASCII. No attachments. Thanks!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie