Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Israël populair bij toeristen

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 18 NOVEMBER 1999

november 1999

Inhoud

Israël populair bij toeristen
Nieuwe attracties in Eilat
Glastentoonstelling in Jeruzalem
Interfaith Jubillenium Conference for World Peace Adres en telefoonnummers

Israël populair bij toeristen

De afgelopen maanden is het aantal Nederlandse en Belgische vakantiegangers in Israël flink gestegen. Met name Eilat en de Rode Zee zijn zeer in trek, mede door een grootscheepse reclame-campagne. Ook steden als Tel Aviv en Jeruzalem mogen steeds meer Nederlandse en Belgische toeristen verwelkomen. Op dit moment zijn er meerdere touroperators die city-trips naar Israël aanbieden. Het aantal vakanties in Israël in 2000 zal eveneens stijgen. Momenteel is er ten opzichte van 1998 al een stijging van ruim 20 procent. Het Israëlisch Bureau voor Toerisme verwacht dat de groei van het aantal toeristen verder toenemen.

Nieuwe attracties in Eilat

De populaire badplaats Eilat kent steeds meer mogelijkheden voor toeristen. Zo is sinds kort Skydive Eilat geopend. Vanwege het goede weer (het regent er gemiddeld slechts 4 dagen per jaar) is het in Eilat mogelijk het gehele jaar rond parachute te springen. Voor degenen die liever dichter bij de grond willen blijven is er het zogenaamde Airodium. Het Airodium is een grote propeller die windsnelheden van meer dan 190 kilometer per uur kan produceren. Hierdoor is het mogelijk om letterlijk in de wind te vliegen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De hotelketen Isrotel heeft onlangs het Sport Club All Inclusive Hotel in Eilat geopend. Het hotel is gebaseerd op de zeer succesvolle all-inclusive formule, waarbij alle maaltijden, snacks, thee/koffie en consumpties bij de prijs zijn inbegrepen. Uniek voor het hotel is dat ook alle sportfaciliteiten gratis zijn. Tot de sportieve mogelijkheden behoren onder meer een cruise over de Rode Zee, kayakken en waterfietsen. Ook zijn er vele activiteiten voor kinderen. Elke verdieping heeft een sportief thema. Zo staat de eerste verdieping in het teken van zwemmen, de derde in het teken van basketball en op de achtste verdieping staat alles in het teken van de Olympische spelen.

Informatie:
Voor informatie over Skydive Eilat: www.skydive.co.il of (roy@skydive.co.il). Tel 00972-7-6332386. Voor informatie over het Sports Club Hotel: www.isrotel.co.il of e-mail via (cro@isrotel.co.il). Tel: 00972-7-6368818.

Glastentoonstelling in Jeruzalem

In het Museum van de geschiedenis van Jeruzalem (het Tower of David-museum) is momenteel een grote tentoonstelling te zien van Dale Chihuly. De Amerikaanse kunstenaar Chihuly maakte deze zomer naam door voor het museum in Jeruzalem reusachtige ijsblokken uit Alaska te installeren. In de tentoonstelling zijn diverse kleine en grote glaswerken te zien, waaronder een blauwe glazen bol met een doorsnede van ruim 3,5 meter. De tentoonstelling duurt nog tot eind november.

Informatie:
www.chihuly.com

Interfaith Jubillenium Conference for World Peace

Van 21 tot en met 23 november wordt in Beit Gavriel bij Tiberias de Interfaith Jubillenium Conference for World Peace georganiseerd. Diverse wereldlijke en geestelijke leiders zullen de conferentie bijwonen. Onder de genodigden is onder meer de Dalai Lama. Tijdens de conferentie wordt aandacht besteed aan de rol van het geloof in de maatschappij en voor de vrede. Ook wordt ingegaan op de betekenis van organisaties als de Wereld Bank en de VN voor de vrede.

Informatie:
www.jubillenium.com

Meer informatie:

Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Tel. 020-6161948
Fax. 020-6894288

Stadhouderskade 2 - 1054 ES Amsterdam - Nederland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie