Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huursubsidie mogelijk voor waterwoning

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VROM

www.minvrom.nl

MIN VROM: Huursubsidie mogelijk voor waterwoning

Huursubsidie mogelijk voor waterwoning

Staatssecretaris Remkes van VROM heeft besloten dat bewoners van een waterwoning in aanmerking kunnen komen voor huursubsidie. Daarmee kunnen waterwoningen ook in de sociale huursector worden gerealiseerd en zijn ze ook voor de lagere inkomensgroepen bereikbaar. Voorwaarde is wel dat de waterwoning, net iedere andere woning, voldoet aan de bouwtechnische eisen van het Bouwbesluit. Ook moeten waterwoningen in het gemeentelijke bestemmingsplan passen. De gemeente moet er dus een bouwvergunning voor afgeven. Dit heeft Remkes in een brief laten weten aan wethouder Stadig van de gemeente Amsterdam. Daar zal in 2002 op de locatie IJburg de eerste wijk met waterwoningen komen.

Woning
Of huursubsidie voor drijvende woningen mogelijk zou zijn, hing vooral af van de vraag of de waterwoning in juridische zin als woning kan worden beschouwd. Het lastige daarbij is dat er geen eenduidige definitie van het begrip .woning. in de regelgeving bestaat. De Huursubsidiewet gaat uit van het begrip .woonruimte., waaronder ook een woning valt zoals omschreven in de Woningwet. Volgens die wet is er sprake van een woning als deze is gebouwd volgens de bouwtechnische eisen voor woningen in het Bouwbesluit. Als drijvende woningen aan deze voorwaarde voldoen, zijn ze dus als .gewone. woning aan te merken en is huursubsidie mogelijk.

Voor meer informatie:
Persvoorlichting Volkshuisvesting
Caroline Keulemans
070 339 39 82

18 nov 99 10:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie