Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Memisa verleent hulp aan vluchtelingen in Sri Lanka

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CORDAID

Memisa verleent hulp aan vluchtelingen Sri Lanka

Rotterdam, 18 november 1999

PERSBERICHT

Offensief Tamil Tijgers jaagt duizenden mensen op de vlucht

Memisa verleent hulp aan vluchtelingen in Sri Lanka

Hulporganisatie Memisa verleent medische hulp aan duizenden mensen die op de vlucht zijn geslagen voor het geweld van de burgeroorlog in Sri Lanka. Die oorlog is deze maand opnieuw in alle hevigheid opgelaaid. Tijdens een groot offensief hebben de Tamil Tijgers een groot deel van het noorden van Sri Lanka veroverd op het regeringsleger. De stroom vluchtelingen komt voor een deel terecht in het Mannar district, waar een team van drie Memisa-medici actief is.

Iedere dag komen meer vluchtelingen naar het ziekenhuis in Mannar. Het merendeel van de Singalese artsen van het ziekenhuis heeft Mannar verlaten. Het Memisa-team is achtergebleven en draagt, samen met de lokale verplegende staf, zorg voor de groeiende stroom patiënten. Memisa-arts Jaap Swierstra heeft het reguliere programma zoveel mogelijk geschrapt en behandelt alleen nog noodgevallen. Maar de medicijnvoorraad slinkt, en bovendien dreigt Mannar door het offensief van de Tamil-Tijgers geïsoleerd te raken. Toch blijft het Memisa-team hulp verlenen in het gebied. Swierstra: ,,We zijn zeker niet van plan om weg te gaan. Uit medisch oogpunt gezien is de aanwezigheid van ons team juist nu hard nodig.''


----------------------------------------------------------------------


----

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie