Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De nieuwe BMW 3-serie cabriolet

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De nieuwe BMW 3-serie cabriolet

(18 November 1999)

PERSBERICHT:

Ruimschoots op tijd voor het volgend seizoen stelt BMW de derde generatie van de succesvolle 3-serie cabrio voor:

Als eerste debuteert de 323Ci cabrio met de bekende 125 kW/170 pk sterke 2.5 liter zescilinder lijnmotor - naar verwachting al in april 2000. Andere motorvarianten volgen in de loop van dat jaar.

Ook deze cabrio is weer in één oogopslag herkenbaar als BMW en als lid van de nieuwe 3-serie familie, die in 1998 startte met de sedan. In het afgelopen voorjaar volgde de 3-serie coupé, die van de voorbumper tot de A-stijl gelijk is aan de cabrio. Een geprononceerde taillelijn, een krachtiger achtersteven en een buitengewoon elegante kap vormen samen het eigen gezicht van de nieuwe cabrio.

Ook het interieur heeft een onmiskenbaar eigen karakter: nieuw zijn de beide voorstoelen, die voor het eerst in deze klasse zijn uitgevoerd met een geïntegreerd veiligheidsgordelsysteem. Ongeacht de stand van de stoel of het postuur van rijder of passagier zitten de gordels altijd optimaal. Eveneens standaard zijn de automatische, in de beide achterste hoofdsteunen geïntegreerde, rolbeugels - samen met de front en side-airbags is zo voor optimale bescherming gezorgd. Vanzelfsprekend is de nieuwe 3-serie cabrio standaard uitgevoerd met het tractiecontrolesysteem ASC, het rijstabiliteitssysteem DSC behoort tot het optieprogramma.

Ook op het gebied van de kap en de ruimte waar deze in opgevouwen toestand wordt ondergebracht is er nieuws. Allereerst is de kap nu uitgevoerd met een elektrisch verwarmde, krasvaste glazen achteruit. En de bergruimte voor de kap is nu flexibel uitgevoerd, als een inklapbare trommel. Het voordeel daarvan is dat bij gesloten kap een kofferruimte van maar liefst 300 liter beschikbaar is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie