Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen in Tweede Kamer over bankrekeningen daklozen

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 18 november 1999

SP-kamerlid Kant wil duidelijkheid over de signalering dat grote groepen daklozen geen bankrekeningnummer kunnen openen, onder andere wegens gebrek aan een postadres. Dit wordt gesignaleerd in het boek "Zolang er mensen zijn die..." van Luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils.

Kant meent, als deze signalering juist is, dat daklozen ten onrechte belemmerd worden bij een eventuele terugkeer in de maatschappij, en heeft daarom de volgende vragen gesteld aan de ministers Van Boxtel en Zalm:


1. Hebt u kennis genomen van het boek "Zolang er mensen zijn die..." van Luitenant-kolonel Ine Voorham van het Leger des Heils?
2. Kunt u de signalering bevestigen dat er een grote groep mensen bestaat die in toenemende mate wordt uitgesloten van maatschappelijk verkeer doordat zij geen bankrekening mogen hebben en zodoende moeilijkheden ondervinden met het betalen van essentiële zaken zoals een huur- en energienota en ziekenfondspremie?

3. Bent u van mening dat, wanneer het inderdaad waar is dat deze mensen geen bankrekening kunnen openen, dit een belemmering vormt voor hun terugkeer in de maatschappij? Zo ja, bent u bereid hiervoor een oplossing te zoeken?

4. Herinnert u zich de antwoorden op kamervragen over het beleid van de VSB-bank ten aanzien van mensen met een uitkering, waarin werd gesteld dat het volgens de VSB-bank 'niet meer voorkomt dat mensen met een uitkering categoriaal worden geweigerd'?
Zo ja, bent u bereid dit na te gaan voor bovengenoemde groep en bent u bereid te onderzoeken hoe overige banken met deze mensen omgaan?

Informatie: Agnes Kant: 070-3182804  /  06-51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie