Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten Brandweer Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Nieuwspagina Brandweer Doetinchem

Woningbrand

Op dinsdag 16 november 1999 om 08.03 uur wordt groep 2 gealarmeerd voor een woningbrand in de Leliestraat te Doetinchem. Wanneer het eerste voertuig ter plaatse is, blijkt er niemand meer in het pand aanwezig te zijn. Men begint direct met blussen en na een kleine 20 minuten kan met het sein 'brandmeester' geven. De woning loopt zware schade op en is voorlopig onbewoonbaar geworden. De brand is vermoedelijk ontstaan in de buurt van de CV ketel. De drie bewoners van het pand werden in het begin opgevangen door buurtbewoners en later ondergebracht bij familie.


Ongeval met beknelling

Zondag 14 november wordt groep 1 gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Zelhemseweg te Doetinchem.Dit na een frontale aanrijding. De melding komt van een ambulance die reeds ter plaatse is. Echter nog voordat het eerste voertuig ter plaatse is, geeft de meldkamer door dat reeds 1 slachtoffer overleden is. Deze was ook de veroorzaker van het ongeval. In het andere voertuig zaten een man, z'n vrouw en hun 4-jarig kind.Deze mensen worden met lichte verwondingen naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vervoerd en kunnen dezelfde avond weer naar huis. De oorzaak is een verkeerde inhaalpoging.


Keukenbrand

Op zondag 14 november 1999 wordt groep 1 gealarmeerd voor een keukenbrand aan de Caenstraat te Doetinchem. Er was een paniekmelding binnen gekomen van een mevrouw die alleen maar kon vertellen dat de keuken in brand stond. Toen het eerste voertuig ter plaatse was, brandde de keuken nog. Er werd een hogedrukstraal ingezet en men was binnen enkele minuten de brand de baas. De keuken brandde grotendeels uit en in het hele huis ontstond zware rookschade. Mogelijke oorzaak is dat de vlam in de pan geslagen is.


Schuurbrand na kortsluiting

Zaterdag 13 november 1999 komt om 22.20 uur een melding binnen van een schuurbrand aan de Gerstdreef te Doeinchem. Groep 1 wordt gealarmeerd en bij aankomst blijkt het vuur al geblust te zijn door de buurman. Er wordt nog even gecontroleerd en er worden nog 2 campinggasflesjes aangetroffen, waarvan er eentje aardig warm is. Verder wordt er nog wat smeulende troep naar buiten gebracht. De oorzaak van de brand is kortsluiting in een vrieskast.


(C) 1999 Brandweer Doetinchem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie