Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stad Gent - PWA nu ook aanwezig in deelgemeenten en buurten

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

P W A N U O O K A A N W E Z I G I N
D E E L G E M E E N T E N E N B U U R T E N

Sinds deze zomer kan men in Gent een PWAer inschakelen voor allerlei klussen: poetswerk, karweien in de tuin, afhalen van kinderen op school. PWA staat voor Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap. Het is een systeem om langdurig werkzoekenden opnieuw actief te maken en om zwartwerk tegen te gaan.

Ruim 600 Gentse werkzoekenden hebben al een persoonlijk gesprek met een PWA-ambtenaar achter de rug: zij staan paraat om klussen bij mensen thuis op te knappen.

Totnogtoe deden al een 300- tal Gentenaars een beroep op de PWA-service.

Om de werkzoekende nog vlotter bij het PWA-systeem te betrekken, staan er de komende maanden zitdagen op het programma in de meeste buurt of dienstencentra van de 19de-eeuwse gordel. Ook in de randgemeenten is er bijna overal een zitdag per week gepland om werkzoekenden en gebruikers vlotter over de PWA-streep te trekken. Geïnteresseerden hebben de keuze om zich ofwel rechtstreeks bij het PWA zelf in de Gildestraat in te schrijven (dagelijks behalve maandag) of in hun buurt of deelgemeente (één keer per week). In bijlage zit een overzicht van de dienstregeling per regio.

Het PWA is gesloten tijdens de kerstperiode, van 24 december tot en met 3 januari.

Informatie

PWA Gent vzw, Lokaal Werkgelegenheidsbureau, Gildestraat 8, 9000 Gent,

tel. (09)267 30 30, fax (09)267 30 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie