Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse Wolfert van Borselenpenning voor F. van Harskamp

Datum nieuwsfeit: 18-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor de heer F. van Harskamp

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de Wolfert van Borselenpenning toegekend aan de heer F. van Harskamp. Op grond van het criterium 'personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving'is de heer Van Harskamp voor de penning in aanmerking gekomen.

Twintig jaar lang heeft de heer Van Harskamp zich als professional en vrijwilliger bovenmatig ingezet voor de Stichting Afasie Rotterdam (SAR). Hij was tot voor kort werkzaam als hoofd van de afdeling neuropsychologie van het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt. Het initiatief tot de oprichting van de SAR is in 1976 door de heer Van Harskamp genomen. In de loop der jaren heeft hij tal van congressen en workshops georganiseerd, waarbij hij zorgde voor de aanwezigheid van internationaal bekende specialisten op het gebied van neurologie en afasiologie. Bij de ontwikkeling van het onderwijs aan logopedisten heeft hij een belangrijke rol gespeeld. De heer Harskamp is tevens als zenuwarts verbonden aan het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs in Rotterdam. Hij heeft -deels met anderen- 97 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Na zijn pensionering blijft de heer Van Harskamp actief als neuroloog van het afasieteam in de SAR. Ook zal hij verschillende nevenfuncties blijven bekleden op het terrein van afasiebehandeling. De Wolfert van Borselenpenning wordt uitgereikt door wethouder Sandra Korthuis (o.m.volksgezondheid) aan het slot van het symposium dat vandaag wordt gehouden ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de Stichting Afasie Rotterdam in de Revalidatiecentrum Rijndam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie