Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport van Crisis Onderzoek Team Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Aanbieding COT-rapport

19 november 1999
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Peper en minister van Justitie, Korthals hebben onlangs door de burgemeester van Rotterdam een COT-rapport aangeboden gekregen. Dit rapport is opgesteld naar aanleiding van een onderzoek naar het vermogen van het bestuur, justitie en de politie om te anticiperen en te reageren op grootschalig(e)
voetbalgeweld(sexplosies). Dit naar aanleiding van de evaluatie van het politieoptreden rond de inhuldiging van Feyenoord in Rotterdam op 25 april 1999. Het Crisis Onderzoek Team Universiteit Leiden (COT) verrichtte dit onderzoek in opdracht van de lokale gezagsdriehoek Rotterdam.
De ministers hebben dit rapport, zoals afgesproken tijdens het Algemeen Overleg met de vaste commissies BZK, Justitie en VWS over het EK 2000, aangeboden aan de Tweede Kamer.
In deze negen paginas tellende brief geven zij hun visie op het rapport en bespreken zij verscheidene onderwerpen uitgebreid.

Relevante links:
Het thema Politie
Voortgangsrapportage EK2000
Brief aan de Tweede Kamer over gastheerschap EK 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie