Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie nieuw strategisch concept NAVO

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:SACLANT opent conferentie nieuw strategisch conceptNAVO

DV/PB128/99 Den Haag, 15 november 1999

De Amerikaanse admiraal Harold W. Gehman Jr., de 'Supreme Allied Commander Atlantic' (SACLANT), zal vrijdag (19 november) in het World Trade Center in Rotterdam een conferentie openen over de maritieme aspecten van het nieuwe strategische concept van de NAVO. Admiraal Gehman is als SACLANT een van de twee militaire opperbevelhebbers binnen het bondgenootschap. Hij is verantwoordelijk voor alle land-, zee- en luchtstrijdkrachten van de NAVO in het Noord-Atlantisch bevelsgebied. Gehman brengt van woensdag tot en met zaterdag (17 tm 20 november) een bezoek aan Nederland.

In de conferentie, die is georganiseerd door de Koninklijke Marine en de Atlantische Commissie, komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:


- Maritieme aspecten van NAVO's Nieuw Strategisch Concept door admiraal H.W. Gehman Jr.;

- De veiligheids- en economische dimensie van de transatlantische relatie door dhr. M. van Heuven, RAND Corporation;- Maritieme samenwerking binnen de NAVO door schout-bij-nacht P.C. van der Graaf, plaatsvervangend chef staf 'Commander in Chief Eastern Atlantic' (CINCEASTLANT).

De conferentie wordt voorgezeten door de eerste vice-voorzitter van de Atlantische Commissie, drs. F.W. Weisglas. Met een paneldiscussie onder leiding van publicist Paul Scheffer wordt de bijeenkomst afgesloten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie