Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Defensie: Waakzaam en steeds paraat

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF:Persmededeling

DV/PM39/99 Den Haag, 17 november 1999

In het Defensievoorlichtingscentrum in Den Haag is vanaf vrijdag (19 november) de expositie 'Waakzaam en steeds paraat - Van Grebbeberg tot Kosovo' te zien. De tentoonstelling bestaat uit een groot aantal tekeningen en karikaturen van de bekende illustrator Fritz Behrendt. Bij de prenten ligt het zwaartepunt op het thema mensenrechten, onderdrukking en verzet. Onderwerpen als Ambon, Libanon, NAVO, Bosnië en Kosovo komen daarbij aan bod.

Morgen (donderdag 18 november) zal Chef Defensiestaf luitenant-admiraal L. Kroon om 13.30 de expositie officieel openen. Fritz Behrendt zal daarbij het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek 'Kosovo, een interne aangelegenheid' aan de Chef Defensiestaf overhandigen.

Fritz Behrendt begon in 1950 als free-lance tekenaar en kwam door publicaties in Nederland en Duitsland spoedig in contact met de internationale pers. Zijn getekende commentaar op het wereldgebeuren verscheen onder meer in bladen als de New York Times, Time Magazine, Der Spiegel en Newsweek. In Nederland heeft hij grote bekendheid gekregen met zijn publicaties in onder meer NRC Handelsblad, het Parool en de Telegraaf. Behrendt ziet het als zijn taak om door middel van karikaturen ingewikkelde politieke situaties te verduidelijken, zonder angst voor heilige koeien en ongeacht hun kleur of afmeting.

De expositie 'Waakzaam en steeds paraat' loopt van 19 november tot en met 21 januari en is gratis te bezichtigen in het Defensievoorlichtingscentrum van het Ministerie van Defensie, Kalvermarkt 38 te Den Haag. Het centrum is op maandag van 12.00-17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur geopend.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie