Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNS bank introduceert drie nieuwe beleggingsfondsen

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht SNS bank

's-Hertogenbosch, 19 november 1999

SNS bank introduceert drie nieuwe beleggingsfondsen

Op maandag 22 november introduceert SNS bank drie nieuwe beleggingsfondsen op de Effectenbeurs van Amsterdam (AEX): het SNS Azië Aandelenfonds, het SNS Amerika Aandelenfonds en het SNS Wereld Aandelenfonds. Beleggers hebben voor ruim €50 miljoen ingeschreven. De introductieprijs per gewoon aandeel van deze fondsen bedraagt €25.

SNS bank heeft nu veertien beleggingsfondsen in haar assortiment met een totaal belegd vermogen van circa €1,1 miljard.

Het SNS Azië Aandelenfonds hanteert de MSCI All Country Far East Free-index als benchmark. Deze index bestaat voor circa 80% uit Japanse aandelen, voor 10% uit aandelen van ondernemingen uit Hongkong en Singapore, en voor ongeveer 10% uit aandelen binnen de zogenaamde "emerging markets". Het fonds selecteert haar beleggingen primair op basis van een landenbeleid; daarna worden aandelen geselecteerd op basis van gerichte over- of onderwegingen van sectoren.

Het SNS Amerika Aandelenfonds belegt in aandelen van ondernemingen die zijn gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Dit fonds hanteert de MSCI USA-index als uitgangspunt voor haar beleggingen en tracht door over- en onderweging van bepaalde sectoren deze index te overtreffen.

Het SNS Wereld Aandelenfonds belegt als strategische mix 20% van het vermogen in Aziatische aandelen, 40% in Amerikaanse aandelen en 40% in Europese aandelen.  Voor de Europese component geldt de Eurotop 100-index als uitgangspunt. Het beleggingsbeleid voor de Amerikaanse en Aziatische component komt overeen met dat van de individuele regiofondsen van de bank.

 
De drie nieuwe SNS Beleggingsfondsen maken het voor deelnemers mogelijk optimaal te profiteren van de kansen op de internationale beleggingsmarkten. Door te beleggen in het SNS Wereld Aandelenfonds kan een verantwoorde risicospreiding worden gerealiseerd.

 
SNS bank zal op termijn ook soortgelijke beleggingsfondsen introduceren gericht op institutionele beleggers.

Voor nadere informatie:
SNS Reaal Groep
Concern Communicatie
Erna ter Balkt
073 - 683 27 73
06 - 51 32 95 23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie