Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microbioloog ir. Anton Grever viert 90e verjaardag

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
microbioloog ir. Anton Grever 90 jaar

Vandaag is de Bosschenaar ir. Anton Grever 90 jaar geworden. Deze microbioloog en zoon van een lederhandelaar is in 's-Hertogenbosch opgegroeid maar studeerde in Delft.
Actueel van hem zijn momenteel zijn studies over conserveringsproblemen in de voedingsmiddelen .
Grever deed in 1928 ! eindexamen aan het Bossche St.Janslyceum. D e negentigjarige die lijdt aan de ziekte van Parkinson maar bedreven is op de computer, praat nog over de eerste telefoon, de utivinding van het elektrisch licht en de komst van de televisie.
Vader Grever -lederhandelaar- had drie vennoten, maar geen van de drie zag voortzetting van de zaak zitten.
Anton Grever studeerde microbiologie aan de TH in Delft en heeft daar tot 1938 als assistent gewerkt van prof. Kluyver, een vooraanstaand hoogleraar in de microbiologie. De zuiveringsinstallatie voor afvalwater hadden in die tijd mede zijn bijzondere interesse.
Na de oorlog werd hij via de Marshall-hup in staat gesteld een studiereis te maken naar Amerika.
Tot aan zijn pensioen , achtereenvolgens werkzaam geweest als bacterioloog bij Zwanenberg , Verblifa [opzet van laboratorium] en TNO-voeding in Zeist. Van Grever, hield hij zich mede bezig met conserveringsproblemen van voedingsmiddelen in blik -gebruik van nitriet en zijn  van hem uiteenlopende publicaties bekend.
De bescheiden ingenieur gat met de tijd mee, maar weet ook nog over de eerste telefoon, het elektrisch licht en de uitvinding van de televisie mee te praten.
Dat hij zelf vooruitziet bewijst zijn interesse voor Internet, dat hij gebruikt om met zijn kleinkinderen en collegae te corresponderen. afzender paul kriele, tel 073-6910020
e-mail: kriele.engel@wxs.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie