Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanscherping voorschriften olieverontreiniging Noordzee

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: Voorschriften voorkoming olieverontreining......

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Persbericht Ministerraad
19 november 1999

AANSCHERPING VOORSCHRIFTEN VOORKOMING OLIEVERONTREINIGING NOORDZEE

De ministerraad heeft ingestemd met een wijziging van het Besluit voorkoming olieverontreiniging door schepen. Het gaat om verscherpte voorschriften voor het lozen van olierestanten en oliehoudende mengsels in de Noordwest-Europese wateren, waaronder de Noordzee. Ook wil de ministerraad voorschriften in het Besluit opnemen om de stabiliteit van olietankschepen te verbeteren. De aanpassingen van het Besluit zijn een uitwerking van een wijziging van het VN-verdrag ter voorkoming van verontreiniging door schepen.

Onlangs heeft de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), een gespecialiseerde VN-organisatie, aan de Noordwest-Europese wateren (Noordzee en het zeegebied ten westen van Ierland) de status van bijzonder gebied toegekend. De IMO nam dit besluit op verzoek van een aantal Noordzeelanden. Op de vierde Noordzeeministersconferentie (Esbjerg, Denemarken, juni 1995) kwamen deze landen overeen te streven naar deze status voor onder meer de Noordzee.
Ook heeft de IMO aanvullende voorschriften vastgesteld om de stabiliteit van dubbelwandige olietankers te verbeteren. Sommige van deze olietankers hebben onder bepaalde omstandigheden een te geringe stabiliteit.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de wijziging van het besluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De teksten van de wijziging van het besluit en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 19.11.1999

19 nov 99 16:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie