Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

COT-onderzoeksrapport aan Tweede Kamer over voetbalrellen

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Aanbieding aan de Tweede Kamer van COT-onderzoeksrapport over omgaan met voetbalrellen en andere grootschalige geweldssituaties Een publicatie bij het onderwerp Europees kampioenschap voetbal 2000.
19 november 1999
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Peper en minister van Justitie, Korthals hebben onlangs een onderzoeksrapport aangeboden gekregen over het vermogen van het bestuur, justitie en de politie om te anticiperen en te reageren op voetbalrellen en andere grootschalige geweldsexplosies. Dit naar aanleiding van de evaluatie van het politieoptreden rond de inhuldiging van Feyenoord in Rotterdam op 25 april 1999. Het Crisis Onderzoek Team Universiteit Leiden (COT) verrichtte dit onderzoek in opdracht van de lokale gezagsdriehoek Rotterdam. In het rapport worden scenarios geschetst en themas behandeld die ook landelijk van belang zijn bij de aanpak van voetbalrellen, in het bijzonder voor de voorbereiding van het EK2000.
In deze negen paginas tellende aanbiedingsbrief geven de ministers hun visie op het rapport en bespreken zij de verschillende onderwerpen en aanbevelingen.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie