Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg: infrastructuur werving callcentra versterken

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Provincie: infrastructuur personeelswerving voor callcentra versterken


194/99

Maastricht, 19 november 1999

PROVINCIE: INFRASTRUCTUUR PERSONEELSWERVING VOOR CALLCENTRA VERSTERKEN

De Provincie Limburg steunt plannen om in de Euregio Maas-Rijn een ondersteuningsbureau ('Eurocall') op te zetten voor het werven van personeel voor callcentra in de Euregio. Dat bureau moet vooral een bestand met geschikt personeel aanleggen, waaruit callcentra in de hele Euregio kunnen putten. Bovendien gaat Eurocall een scholingstraject opzetten voor kandidaten. In deze sector groeit de werkgelegenheid in dit gebied snel vanwege de mogelijkheid om in de directe omgeving personeel te vinden met verschillende moedertalen: Nederlands, Duits en Frans. Die snelle groei levert echter wervingsproblemen op. Gedeputeerde Staten hebben voor Eurocall een bijdrage toegezegd van f 22.037,- (10.000 Euro) en tegelijk aan het bestuurlijk samenwerkingsverband Euregio Maas-Rijn gevraagd om een bijdrage van 120.000 Euro (ruim f 265.000,-).

In de afgelopen jaren zijn er in hoog tempo allerlei nieuwe vormen van telefonische dienstverlening van de grond gekomen, zoals telefonische service centra, helpdesks en telemarketingbureaus. In toenemende mate opereren die diensten internationaal. Klanten worden doorgaans echter vanuit zo'n centrum in de eigen taal te woord gestaan. Dat verklaart de voorkeur bij bedrijven voor vestiging van dergelijke centra in grensregio's, waar personeel met verschillende moedertalen beschikbaar is.

Groei Alleen al in Maastricht en Aken zijn momenteel 3000 personen werkzaam in deze sector. Dit aantal zal nog flink toenemen, verwachten arbeidsmarktdeskundigen. Die groei maakt het echter steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Arbeidsvoorziening Limburg wil daarom de infrastructuur voor personeelswerving in deze sector versterken door het aanleggen van een grensoverschrijdend bestand met kandidaat-werknemers. De geschiktheid van kandidaten wordt vooraf gescreend. Zo nodig krijgen kandidaten een training aangeboden. Die aanpak wordt ook gesteund door Belgische en Duitse regionale arbeidsbureaus en overheden. Verschillende bedrijven hebben al aangegeven dat ze voor een dergelijke dienstverlening via 'Eurocall' belangstelling hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie