Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Student Messiaen Academie naar Koningin Elizabeth Concours

Datum nieuwsfeit: 19-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE

19 november 1999
99.067

Student Messiaen Academie naar Koningin Elizabeth Concours

Ter voorbereiding op het Koningin Elizabeth Concours gaat Armand Gouder de Beauregard vanaf januari 2000 bij Jaap van Zweden studeren. De in Haarlem geboren achtentwintigjarige violist studeerde voordien bij Davina van Wely, Herman Krebbers, Philip Hirshorn en Victor Lieberman. Sinds 1999 is Gouder de Beauregard eerste concertmeester bij het Gelders Orkest.

Samen met de even oude Russische pianiste Evelina Vorontsova, die in 1989 het prestigieuze Rachmaninov Concours op haar naam bracht en in 1992 de tweede prijs op het Liszt Concours behaalde, vormt Gouder de Beauregard een duo, dat in de komende maanden regelmatig op Oost-Nederlandse podia te horen zal zijn. Woensdag 24 november aanstaande kan het Twentse publiek met dit bijzondere duo kennismaken. Op het programma van dit speciaal ingelaste recital staan de Partita in g mineur voor soloviool van J.S. Bach, de sonate in D voor viool en piano van Prokofjec en tot slot een razend virtuoze compositie van Saint-Saëns bewerkt door Ysaije. Het concert in de Arkezaal begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk; ingang via het Conservatorium. De Messiaen Academie is de gezamenlijke vervolgopleiding van het Conservatorium Hogeschool Enschede en de conservatoria van Arnhem en Zwolle.

laatste wijziging gemaakt op: 26-11-99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie