Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten zondag 21 november 1999 tot 15.45 15:45 zondag 21 november 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

HOOGEVEEN
Aanrijding
Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur ontstond op de Zuiderweg een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's. De oorzaak ligt bij een 25-jarige automobilist uit Meppel, die het drukker had met het bedienen van zijn GSM-telefoon, dan met het besturen van zijn auto. Hij merkte een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Noordbroek, te laat op en botste tegen diens achterzijde. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

RUINERWOLD
Automobilist onder invloed
Zaterdagnacht tegen 3.45 uur haalde de politie een 26-jarige automobilist uit deze plaats van de Havelterweg. Zijn zwierige rijstijl was nogal opvallend. Bij de ademtest blies hij 805, ongeveer 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de man kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken in een auto aan de Westerstraat. Een van de portierramen was ingeslagen. De eigenaar, afkomstig uit Emmen, is zijn GSM-telefoon nu kwijt.

ASSEN
Auto-inbraak
Zaterdagmiddag is een auto aan Het Sticht opengebroken. De 48-jarige eigenaar uit Groningen gaf aan dat zijn radiocassetterecorder was verdwenen, en dat het stuurslot was vernield.

ROLDE
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Grote Brink. De dader kwam binnen door een bovenraampje open te breken. Ook werd een brandende buitenlamp van de muur getrokken. De 82-jarige bewoner is in ieder geval sieraden kwijt.

MEPPEL
Woninginbraak
Zaterdagnacht omstreeks 0.30 uur is getracht in te breken in een woning aan De Weerdstraat. De daders hadden een ladder tegen de woning gezet en liepen op het platdak. De bewoners werden wakker van het gestommel, en waarschuwden de politie. De inbrekers waren toen al op de vlucht geslagen.

ZWIGGELTE
Woninginbraak
Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Klateringweg. Om binnen te komen is een raam ingeslagen. Uit de woning werd een tv en een videorecorder weggenomen.

HOOGEVEEN
Inbraak bakkerij
Zaterdagnacht is ingebroken in een bakkerij aan de Schutstraat. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen door een raam uit een toegangsdeur met glaslatten en al te verwijderen. In het pand werd een kluis opengebroken. Hieruit is een geldbedrag verdwenen. De 44-jarige eigenaar deed aangifte.

EMMEN
Diefstal met geweld
Zaterdagnacht omstreeks 4.45 uur is een 20-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn portemonnee. Hij fietste van het centrum richting Angelslo. Op de Angelsloerdijk fietste hij twee jongens voorbij, die daar stonden. Dat betrof een jongen met blond haar, en een met donker haar. Bij de Statenhoekflat kwam de jongen met blond haar naast hem fietsen. Deze trapte tegen zijn voorwiel, waardoor hij van de fiets moest. De andere jongen liep naar hem toe en greep hem vast. Deze werkte hem tegen de grond en drukte met een knie zijn hoofd opzij. Deze dader zei:"Hou je rustig anders breek ik zo je nek." Intussen voelde hij dat zijn portemonnee uit zijn zak werd gehaald. Daarna liet de jongen hem los en fietsten de twee weg. Daarna kon het slachtoffer de politie bellen, en samen werd een zoekactie op touw gezet. Daarbij vond de politie achter de Statenhoekflat de portemonnee terug. De inhoud lag er verspreid in de buurt. De bankpas ontbrak. Het signalement van de twee daders luidt:
Dader 1: Een ongeveer 20-jarige blanke jongen met kort blond stekelig haar. Hij droeg een felgekleurd winterjack, met de kleuren groen en rood.
Dader 2: Een blanke jongen, ongeveer 20 jaar oud en 1.85 m groot. Hij had een volle bos donker sluik haar met slagen. Hij droeg een bruine driekwart leren jas, met een beige broek.

ASSEN
Overval bij pinautomaat
Zaterdag tussen 10.00 en 10.15 uur stond een 28-jarige vrouw uit Ekehaar geld te pinnen bij de automaat in de Bremstraat. Nadat ze het geld uit de automaat had gehaald, stond er een man naast haar. Deze zei dat de vrouw het geld aan hem moest geven. Toen ze dat niet deed haalde deze man een mes uit zijn zak en zette dat op haar keel. Daarop gaf de vrouw het geld aan de man, waarna deze zich met het geld uit de voeten maakte. De dader is een ongeveer 40 a 50-jarige man met een bruine huidskleur, een Moluks uiterlijk. Zijn lengte was ongeveer 1.80 a 1.85 m. Hij droeg zwarte kleding, en zwart achterovergekamd krullend haar.

RODEN
Ruit vernield
Zaterdagnacht tegen 1.00 uur sloeg een 21-jarige jongeman uit Roden een etalageruit van een winkel in de Heerestraat kapot. Daarbij raakte hij gewond en moest voor behandeling naar het Martiniziekenhuis. Oorzaak: teveel drank.

EMMEN
Verdachten metaaldiefstal aangehouden
Zaterdag rond het middaguur werden een 37-jarige man uit Emmen en zijn 33-jarige vriendin aangehouden. Ze reden op het industrieterrein in Emmen, met een witte personenauto met aanhanger, en boden metaal te koop aan aan daar gevestigde handelaren. Het metaal bleek gestolen bij een bedrijf aan de Kapitein Grantstraat. De twee zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

COEVORDEN
Ruiten ingegooid
Zaterdagnacht zijn acht ruiten ingegooid van een wasserij aan De Mars. Het gaat om een aantal thermopaneruiten van het kantoorgedeelte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie