Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Persdienst
Datum: 22 november 1999
·
Aanrijding Hillegom
Op 21 november omstreeks 12.00 uur reed een 44-jarige automobilist uit Hillegom de uitrit uit aan de Stationsweg in de richting van de Sixlaan. Bij deze manoeuvre zag de man de voor hem van links over de Stationsweg naderende 25-jarige bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser kwam ten val en is met nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Sassenheim
Op zaterdag 20 november omstreeks 23.00 uur vond op de Hoofdstraat in Sassenheim een aanrijding plaats tussen drie bromfietsers. Een 16-jarige Katwijkse reed met haar brommer over het verplichte fietspad van de Hoofdstraat komend uit de richting van de Roodemolenweg. Achter haar reden een 17-jarige bromfietser en een 16-jarige bromfietster beiden afkomstig uit Rijnsburg. Vanwege het verkeer stopte de Katwijkse aan de linkerzijde van het fietspad. De 17-jarige man zag dit te laat en botste tegen haar op en viel met zijn brommer midden op het fietspad. De 16-jarige Rijnsburgse kon de op het fietspad liggende brommer niet meer ontwijken waardoor een tweede aanrijding ontstond. De Rijnsburgse had een 16-jarige plaatsgenote achterop die eveneens ten val kwam. Zij is met letsel aan het been overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Rijden onder invloed Oegstgeest
Op zaterdag 20 november werd omstreeks 00.30 uur een 49-jarige Leidenaar op de Kempenaerstraat aangehouden voor het rijden onder invloed. Na een blaastest werd de man voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De man had een alcoholgehalte van 730, de limiet is 220. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Controle overlast Warmond/Sassenheim/Katwijk
In het weekend van 20 en 21 november heeft de politie in Warmond, Sassenheim en Katwijk gecontroleerd op overlast en zijn hangplekken bezocht. Daar waar nodig werd jeugd aangesproken op hun gedrag.

Parkeercontrole Oegstgeest/Sassenheim
Op vrijdag en zaterdag zijn in Oegstgeest en Sassenheim diverse controles parkeergedrag gehouden. Op de Kempenaerstraat en de Terweeweg in Oegstgeest werden verschillende processen verbaal uitgeschreven voor het ontbreken van de parkeerkaart bij een blauwe zone parkeerplaats. In Sassenheim werd aan de Concordiastraat een procesverbaal uitgeschreven voor een auto die geparkeerd stond op een plaats waar het verboden is om stil te staan.

Ernstige aanrijding A-44 Leiden
Op zondagavond, omstreeks 18.25 uur vond een ernstige aanrijding plaats op de A-44, oostbaan, ter hoogte van de afslag Leiden-Zuid. Bij de aanrijding waren in totaal vier personenauto's betrokken. Ter plaatse werd een grote chaos aangetroffen. In totaal waren 8 personen gewond geraakt, waaronder twee kinderen. Eén slachtoffer was kennelijk uit de auto geslingerd en lag zwaargewond tussen de vangrails. Door nog onbekende oorzaak verloor een 50-jarige bestuurder uit Wassenaar de macht over het stuur. Hierdoor raakte zijn personenauto in een slip. Van de linkerbaan schoot de auto naar de vluchtstrook, reed tegen de vangrail en kwam vervolgens dwars op rijbaan. Daarna ontstond een kettingbotsing tussen deze auto en drie andere personenauto's die er achter reden. De toestand van de 50-jarige bestuurder uit Wassenaar is zeer kritiek. Hij heeft inmiddels een spoedoperatie ondergaan en ligt in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. De toestand van drie andere slachtoffers, waaronder een 15-jarig kind is eveneens kritiek. De toestand van het andere kind (een 6-jarige) is redelijk tot goed. De toestand van drie andere betrokkenen is redelijk. Eén van hen kon na behandeling huiswaarts keren. De A-44 was voor langere tijd voor alle verkeer afgesloten. Omstreeks 22.15 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak en achtergronden van dit ernstige ongeval.

Inbraken Leiden-Voorschoten
In een hoekwoning aan de Cor van Osnabruggelaan in Voorschoten is zaterdagavond ingebroken. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd. Het hele huis is doorzocht en sieraden werden weggenomen. Aan de Rijnsburgerweg in Leiden is ingebroken in een woning, waarbij een tas met reisbescheiden en geld is weggenomen.

Poging beroving Leiden
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 20-jarige Leidse geprobeerd op harhandige wijze haar mobiele telefoon afhandig te maken door twee daders. De vrouw liep over de Pelikaanstraat in de richting van de Langegracht. Zij belde op dat moment met haar mobieltje. Van achteren werd zij getrapt en zij viel. Daarna werd getracht de telefoon af te nemen. Dit lukte niet en de daders renden weg richting het centrum. Bij het slachtoffer werden door een arts kneuzingen geconstateerd. De vrouw deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Duur vuurwerk Leiden
Een 18-jarige Leidenaar is gisteren aangehouden voor het in het bezit hebben van drie dozen strijkers. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van klachten uit de buurt vanwege het overlast dat veroorzaakt werd door het afsteken van de strijkers. De jongeman werd aangetroffen, samen met nog twee anderen. Hij kreeg een lik-op-stuk verbaal ter waarde van 375,-. Degene die het vuurwerk aan hem afgeleverd had, een 21-jarige inwoner van Warmond kreeg een verbaal aangezegd ter waarde van 750,-.

Bestuurder onder invloed rijdt door Alphen a/d Rijn. Zondagnacht omstreeks 02.00 uur vond een aanrijding plaats op de Binkhorst waarbij een personenauto was weggereden. De beschadigde auto liet een spoor achter. Door dit spoor te volgen wist de politie de bestuurder in zijn woning in Alphen aan te houden. De 43 jarige man bleek onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 885 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal voor het verlaten van een plaats van ongeval en rijden onder invloed werd opgemaakt.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
Zondagnacht werd op de Van Nesstraat een 23 jarige inwoner uit Koudekerk a/d Rijn aangehouden. De man bestuurde een personenauto en trok de aandacht door zijn rijgedrag. Hij bleek onder invloed van alcohol. De uitslag bedroeg 435 ug/l.

Inbraak Noorden
Zaterdag werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Gerberstraat. Een raam werd geforceerd. Diverse goederen werden weggenomen.

Mishandeling Alphen a/d Rijn.
Vrijdag werd aangifte gedaan van een mishandeling op een fietspad langs de Eisenhowerlaan. Een 15 jarige inwoner uit Alphen kreeg zonder aanleiding een klap van een passagier op een scooter. Toen hij daar wat van zei volgde opnieuw enkele klappen. Het slachtoffer liep aangezicht letsel op.

Aanhouding na vechtpartij Alphen a/d Rijn
Zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur werd een vechtpartij gemeld bij een horeca gelegenheid aan de Van Manderslootstraat. Verschillende jongeren hadden om nog onbekende reden met elkaar gevochten. Een 18 jarige inwoner uit Hazerswoude-Rijndijk deed aangifte. Een 17 jarige inwoner uit Alphen a/d Rijn werd door de politie aangehouden. De jongeman werd in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel Hazerswoude-Rijndijk
Vrijdagavond 19 november vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding tussen een auto en een motor plaats op de Rijndijk. Op dat moment werd er in file gereden richting Alphen. Een 43 jarige automobilist uit Leiden kreeg ruimte om in te voegen richting Leiden. Hij werd hierbij aangereden door 33 jarige motorrijdster die de file passeerde. De vrouw is met verwondingen aan haar scheenbeen naar het Elisabethziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met letsel Hazerswoude-Dorp
Zaterdagmiddag vond omstreeks 17.20 uur een aanrijding plaats op Hogeveenseweg. Een 15 jarige fietser uit Benthuizen reed naast twee fietsers en reed bij gebrek aan ruimte links van de wegmarkering op het fietspad. Hij zag hierbij een tegemoetkomende scooter over het hoofd. De 18 jarige man met de scooter uit Zoetermeer is met hoofdletsel, de fietser is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Auto te water Nieuwkoop
Zaterdag omstreeks 17.50 uur raakte langs de Achtienkavels een personenauto te water. De politie trof de auto op de kop in de sloot. Er bleken geen personen meer in de auto aanwezig. De bestuurder was niet meer bij het voertuig aanwezig. Uit onderzoek bleek dat een 27 jarige inwoner uit Nieuwkoop de bestuurder van de auto was geweest. De man was zelf uit de auto gekomen en had daarbij lichtte verwondingen opgelopen. Van de bestuurder is bloed afgenomen i.v.m. een onderzoek naar het rijden onder invloed van alcohol.

Automobilist beknelt Alphen a/d Rijn
Zondagnacht omstreeks 00.20 uur reed een 36 jarige inwoner uit Leiden met zijn p.auto tegen een wegwijzer langs de Leidse Schouw. De man was de controle over het voertuig in een bocht kwijt geraakt en botste op de paal. Ambulance en brandweer bevrijdden de inzittenden uit de auto. Een vrouw van 35 jaar uit Leiden zat bekneld. De bestuurder en de inzittenden zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Van de bestuurder is bloed afgenomen i.v.m. rijden onder invloed van alcohol.

Arrestant verwondt zichzelf en probeert te ontsnappen Gouda Gisteravond, omstreeks 18.10, verwondde een 39-jarige arrestant zichzelf tijdens het douchen in het politiebureau. De man was vorige week aangehouden ter zake geweldsmisdrijven. Bij het douchen kreeg de man de beschikking -op zijn verzoek en geheel volgens de voorschriften- over toiletbenodigdheden, waaronder een scheermesje. Met dit scheermesje verwondde de man zich, door in zijn polsen te snijden. Hij werd daarna overgebracht naar het Bleuland. De man wist het ziekenhuis te ontvluchten en een naastgelegen flatgebouw in te gaan. In een toilet op de eerste etage werd de man korte tijd later aangetroffen. Eerste hulp werd geboden, waarna hij weer onder permanente observatie werd ingesloten in het politiebureau.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 78 jarige Goudse raakte zaterdagmiddag ernstig gewond toen zij met haar fiets frontaal in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 47 jarige Gouwenaar. Het ongeval vond plaats op de Goejanverwelledijk. Mogelijk heeft een laagstaande zon parten gespeeld.

Onder invloed tegen vangrail Gouda
Zaterdagavond botste een 42 jarige Gouwenaar met zijn personenauto tegen de vangrail nabij de afslag Gouda. De politie trof de man in zijn auto aan. Door de auto klem te zetten kon de politie voorkomen dat de bestuurder ontkwam. De man werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 760 ug/l . Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Tegen een 59 jarige automobilist uit Gouda is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De man reed vanmorgen omstreeks 02.15 uur slingerend met zijn auto op de Goudse Houtsingel. 630 ug/l was de uitlslag van de ademanalyse.

Inbraken: Driebruggen/Bodegraven/Gouda
In een woning aan de Burg.Brinkmanhof werd ingebroken. Vrijdag brak men de achterdeur open en nam men verschillende goederen weg In Bodegraven werd ingebroken in een woning aan de Werf. Een keukenraam werd opengebroken Diverse goederen nam men weg. Aan de Koninginneweg brak men in door via een balkon een raam te forceren. In Gouda werd ingebroken in een woning aan de Ronsseweg. Een insluiper nam geld weg. Aan de Isoldestraat werd een voordeur geforceerd van een woning./ Aan de Thorbeckelaan werd een achterdeur opengebroken en nam men sieraden weg uit de woning. Bij een benzinestation aan de Pr.Hendrikstraat brak men in en nam rookartikelen weg. Aan de Lange Noodgodsstraat werd een ruit van een winkel vernield. Voor zover na te gaan werd niets weggenomen

Onder invloed: Nieuwveen
Zaterdagnacht is tegen een 45 jarige inwoner uit Zevenhoven proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De man reed met gedoofde lichten over de Dorpsstraat. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 725 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Eenzijdig ongeval met alcohol Benthuizen
Een 34 jarige man uit Reeuwijk is zaterdag omstreeks 03.00 uur aangehouden op de Hogeveenseweg. De man reed richting Benthuizen en realiseerde zich dat hij de andere kant op moest. Bij het keren reed hij te ver door naar achteren en bleef boven de sloot hangen. Agenten die de man te hulp kwamen contateerden alcoholgebruik. De man had een adem-alcoholgehalte van 750. De limiet is 230. De man krijgt een proces-verbaal.

Onder invloed Boskoop
Een 38 jarige man uit Boskoop is zaterdag omstreeks 06.00 uur aangehouden op de Zuidkade. De man werd naar het bureau overgebracht, waar bleek dat hij een adem-alcoholgehalte van 365 had. De limiet is 230. De man krijgt een proces-verbaal en mocht met een rijverbod voor 3 uur naar huis.

Aanhoudingen na vechtpartij Zevenhuizen
Zondagmorgen vond omstreeks 04.00 uur een vechtpartij tussen vijftien personen plaats op de Noordelijke Dwarsweg en de Dorpsstraat. Getuigen belden de politie, die vijf gewonden op straat aantrof. Drie van hen zijn afgevoerd naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda, twee naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer. De politie ging uiteraard op zoek naar de inmiddels vertrokken daders. Volgens getuigen waren zij weggelopen richting Nieuwerkerk en hadden van een taxi gebruik gemaakt. Eveneens na informatie van getuigen kon de politie omstreeks 04.30 uur, ter hoogte van de EersteTochtweg, twee verdachten aanhouden. Het ging om een 17 jarige jongen uit Krimpen a.d. IJssel en een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aangehouden. Dit tweetal is in de loop van de zondag weer in vrijheid gesteld. Zondag heeft de politie nog een aantal getuigeverklaringen opgenomen. Naar aanleiding hiervan werden zondagavond een 19 jarige en een 20 jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden. Deze twee mannen worden vandaag verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er in totaal zes mensen gewond zijn geraakt uit Zevenhuizen en een uit Nieuwerkerk, varierend in leeftijd van 19 tot 22 jaar. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis een met een gebroken been de ander net een scheurtje in de schedel. De overigen zijn na behandeling van aangezichtsletsel inmiddels weer thuis. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet geheel duidelijk maar alcoholgebruik heeft waarschijnlijk invloed gehad.

Overval Schoonhoven
Een 37 jarige vrouw uit Schoonhoven is zondag omstreeks 00.30 uur overvallen in haar woning aan de Jan Lutmastraat. De vrouw was met haar drie kinderen in haar woning toen zij bij de voordeur drie gemaskerde mannen zag staan. Toen de vrouw het huis inrende liep het drietal achter haar aan. Waarschijnlijk konden zij binnenkomen omdat de deur niet goed afgesloten was. Een van hen bedreigde de vrouw met een vuurwapen en eiste geld. Toen de vrouw aangaf dat zij dit niet had werd de woning doorzocht. Vervolgens hebben ze zonder buit de woning via de achterzijde verlaten. Van de daders is het volgende bekend:
Een Nederlandse man, 25-30 jaar, ong. 1.85 lang, normaal postuur. Een mogelijk Turkse man, ong. 27 jaar, 1.62 lang, kort stoffen zwart jack, Een man van ong. 1.70 lang, Nationaliteit onduidelijk. Van de verdachten ontbreekt tot dusver elk spoor. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en verzoekt getuigen die het drietal heeft gezien contact met politiebureau op te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie