Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMC breidt samenwerking met Fujitsu Siemens Computers uit

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichtl

EMC breidt bestaande samenwerking met Fujitsu Siemens Computers uit

Den Haag-Maarssen, november 1999-- EMC Corporation, de grootste leverancier van bedrijfsopslagsystemen, software, netwerken en professionele services ter wereld, heeft bekendgemaakt dat het de huidige samenwerking met Siemens wil uitbreiden. Voortaan zal EMC ook samenwerken met het nieuwe Europese IT-bedrijf Fujitsu Siemens Computers. Binnen het kader van een gezamenlijke strategie voor de komende drie jaar hebben Siemens en EMC marktsegmenten aangeduid waarin beide bedrijven hun positie wereldwijd willen versterken. Zo is een strategisch samenwerkingsverband afgesloten dat zich richt op de markt van opslagoplossingen voor het bedrijfsleven. Bij de samenwerking zullen de bedrijven zich in de eerste plaats richten op de openbare sector, de groothandel en kleinhandel, maar ook op de groeimarkten telecommunicatie en e-business. De activiteiten van Fujitsu Siemens Computers zijn op 1 oktober 1999 van start gegaan en het bedrijf zal een complete reeks IT-producten aanbieden, van notebooks tot mainframes.

Fujitsu Siemens Computers biedt een uitgebreide reeks servers aan - waaronder mainframes, maar ook UNIX- en Windows NT-servers - die zijn ontworpen voor toepassing in samenhang met opslagoplossingen van leveranciers als EMC. Bovendien wordt het aantal beschikbare servers voortdurend uitgebreid. Fujitsu Siemens Computers zal ook de Celerra Media Servers, Celerra File Servers en bijbehorende software-oplossingen van EMC verkopen.

Met de strategische samenwerking willen Fujitsu Siemens Computers en EMC de groei van de twee bedrijven versnellen, met name op de markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Winfried Hoffmann, president van Fujitsu Siemens Computer en verantwoordelijk voor de verkoop en marketing, gaf het volgende commentaar op de samenwerking met EMC: 'De samenwerking met EMC is een uitstekend voorbeeld van de plannen van Fujitsu Siemens Computers om de succesvolle relatie met 'best-in-class' bedrijven zoals Siemens en EMC uit te breiden, ook in de toekomst. Het staat vast dat beide partners daar voordeel uit zullen halen.", aldus Hoffmann.

Fujitsu Siemens Computers, het toonaangevende Europese IT-bedrijf, kwam tot stand door een joint venture tussen Fujitsu Computers (Europa) Limited en Siemens Computer Systems. De activiteiten gingen van start op 1 oktober 1999. De onderneming is in gezamenlijke handen van Fujitsu Limited en Siemens AG en heeft haar hoofdvestiging in het Nederlandse Amsterdam. Fujitsu Siemens Computers beschikt over uitgebreide productie-eenheden in Europa en klantgerichte vestigingen in 25 Europese landen. Met meer dan 9.000 ervaren medewerkers beoogt het tegen 2001 uit te groeien tot het belangrijkste computerbedrijf van Europa, zijn thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers biedt 's werelds meest complete assortiment IT-producten aan, die tot de beste in hun categorie worden gerekend. Van de kleinste notebook tot het krachtigste computersysteem - de internationaal toonaangevende technologie biedt oplossingen voor bedrijfsproblemen en verbetert ook de persoonlijke levensstijl van menig individu. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd in Europa, voor Europa. Daarbij kan een beroep worden gedaan op de technologie en middelen van de moedermaatschappijen die over een wereldwijd vertakt netwerk beschikken.

Naast een benijdenswaardige klantenbasis, die het merendeel van de 1000 grootste topbedrijven van Europa omvat, beschikt de onderneming nog over een aantal andere belangrijke troeven. Zo heeft zij relaties met meer dan 2000 van de grootste VAR's, verdelers en wederverkopers - samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten. Verder beschikt Fujitsu Siemens Computers over een verkooporganisatie met meer dan 2500 professionele verkoopmensen en weet het sterke moedermaatschappijen achter zich staan met een wereldomvattend netwerk van service- en integratiepartners en meer dan 80.000 specialisten die zich specifiek toeleggen op hun producten. Fujitsu Siemens Computers is duidelijk de nieuwe IT-kracht in Europa.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Creative Strategies Fujitsu Siemens
Computers
Johan Perremans Deborah Lobry
Streekbaan 196, B- 1800 Vilvoorde Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen
Tel.: +32 2 2674160 Tel: 0346 598700
Fax: +32 2 2671289 Fax: 0346 552155
E-mail: johan@creative-strategies.be E-mail:
(deborah.lobry@fujitsu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie