Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev: meer mensen en middelen voor betere zorg

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 22 november 1999

Agalev en de zorgsector:
meer mensen en meer middelen voor betere zorg

Agalev blijft de kwaliteit van het leven en de samenleving verder vorm geven. De zorgsectoren zijn daar bij uitstek een voorbeeld van. De ziekenzorg, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, de bijzondere jeugdzorg en de kinderopvang zijn specifieke noden waar een waardig antwoord moet op geboden worden.
De hoge kwaliteit van het zorgaanbod is een waardemeter voor onze humane samenleving. Dé uitdaging voor de 21e eeuw is deze sectoren ten volle mogelijkheden te geven.
Kwaliteit kan alleen geleverd worden als er voldoende divers geschoolde personeelsleden aan de slag kunnen om aan groeiende behoeften te voldoen. Bijkomende mogelijkheden zijn nodig om tot een verhoging van het personeelsaantal te komen. We moeten er verder voor zorgen dat jonge mensen ook kiezen voor deze interessante zorgberoepen. Dit betekent dat er fatsoenlijke lonen en wedden betaald worden zonder discriminatie. Een verpleegkundige in een bejaardentehuis moet bijvoorbeeld evenveel verdienen als een verpleegkundige in een ziekenhuis. Dat is nu niet het geval. Daarom vraagt Agalev ook een harmonisatie van de lonen en de wedden voor alle sectoren.

Agalev wil een toekomst-tewerkstellingsplan voor de non-profit in functie van een betere zorgkwaliteit en een betere oplossing van de zorgbehoeften.

Joos WAUTERS, Volksvertegenwoordiger 0478 21 62 83 Ria VAN DEN HEUVEL, Vlaams Volksvertegenwoordigster Jos GEYSELS, Politiek Secretaris


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie