Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Land van Cuijk

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Maandag 22 November

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de A73 onder Cuijk is zondagavond rond 17.30 uur een 52 jarige inwoner van Rotterdam gewond geraakt. De man verloor tijdens een inhaalmanouvre waarschijnlijk de macht over het stuur. Hij sloeg enkele malen met zijn auto over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Hij is met een slagaderlijke bloeding opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen. Omdat de politie het vermoeden had dat er alcohol in het spel was is een bloedproef genomen. Zijn auto is zwaar beschadigd afgesleept. Door dit ongeval liep het verkeer enige vertraging op. Een 46 jarige bestuurder uit Monchengladbach merkte te laat op dat het verkeer voor hem langzamer ging rijden en botste tegen een voor hem rijdende 49 jarige automobilist uit Boxmeer. De inzittende van de man uit Boxmeer is met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Bij een verkeersongeval op de Zoetsmeerweg in Haps is zondagavond rond 20.45 uur een 54 jarige inwoner van Mainz gewond geraakt. Het slachtoffer liep met twee vrouwen over de Zoetsmeerweg in de richting Rijkevoort, de vrouwen in de berm, de man op de weg. Een 30 jarige inwoner van Mill zag de wandelaars te laat en kwam in botsing met de man die op de weg liep. Het slachtoffer is met een beenbreuk en diverse schaafwonden opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen.

AANHOUDING VERDACHTEN NA BEDREIGING TAXICHAUFFEUR

De politie Land van Cuijk heeft donderdag 18 november twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden een taxichauffeur bedreigd te hebben. De chauffeur haalde op 14 november j.l. de mannen op bij een cafe in Cuijk. In eerste instantie lieten zij zich naar Cuijk-Noord brengen waar een van hen een ruit van een woning ruit vernielde. Hierna stapten zij weer in de taxi en dwongen zij de chauffeur naar Nijmegen te rijden. De chauffeur is door een van hen tijdens de rit in een wurggreep vastgehouden. Op de A73 onder Malden moest de chauffeur stoppen waarop de verdachten uitstapten en er vandoor gingen. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij goede getuigenverklaringen. De verdachten, een 35 jarige inwoner van Nijmegen en een 32 jarige inwoner van Malden, zijn daarop donderdag j.l. aangehouden. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter commissaris en inbewaring gesteld.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Gemertseweg in Oploo bekeurde de politie Land van Cuijk zondagmiddag 55 bestuurders die te hard reden. De snelheid van 254 passerende voertuigen is gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 133 km/u.

DIEFSTAL AUTO

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Gele Lis een rode Peugeot 405, kenteken JX-RH-46 gestolen. De auto stond geparkeerd op de oprit van een woning.

ALCOHOL

Een 29 jarige automobilist uit St. Agatha is zondagnacht bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de Guldengaarde in Cuijk. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en een boete van f. 390,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie