Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handreiking identificatie nieuwkomers

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Handreiking identificatie nieuwkomers

november 1999
Deze handreiking helpt gemeenten binnen de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) een selectie en identificatie van nieuwkomers uit te voeren.
De Wet inburgering nieuwkomers (WIN) draagt de gemeenten op om voor elke daarvoor in aanmerking komende nieuwkomers een op hem/haar, voor zover mogelijk, toegesneden inburgeringsprogramma aan te bieden. De eerste stap in dit proces is het realiseren van een sluitend bereik. Echter, niet alle personen die zich vanuit het buitenland in Nederland vestigen zijn nieuwkomers in het kader van de WIN. Het gaat namelijk niet alleen om de nationaliteit of het land van herkomst, maar ook om de leeftijd, het verblijfsrecht, het doel van verblijf en de datum van vestiging in Nederland of de gemeente. Gemeenten moeten dus in staat zijn een selectie en identificatie van nieuwkomers te maken. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mede namens de andere betrokken departementen, heeft Regioplan vastgesteld op welke wijze door betrokken organisaties informatie over nieuwkomers wordt aangeleverd en hoe dat vervolgens door middel van verblijfscodes in het GBA wordt opgenomen. In de Handreiking worden de verschillende stappen inzichtelijk gemaakt.
Bestellingen:
Alle uitvoerende instanties (gemeenten, ROCs, Arbeidsvoorziening) hebben de publicatie inmiddels ontvangen. Nabestellingen kunnen worden aangevraagd bij de Directie Coördinatie Integratiebeleid Minderheden (070-426 7787) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie