Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

22 november 1999

Politie gaat gesprek met jeugd Woudhoek aan
SCHIEDAM -- Bij de politie van het district Schiedam zijn de laatste weken herhaaldelijk klachten binnengekomen van bewoners van het noordoostelijke deel van de wijk Woudhoek over rondhangende jeugd. De jongeren, die elkaar in de namiddag en de avond opzoeken, zouden hinderlijk rondhangen, vernielingen plegen, geluidsoverlast veroorzaken en gevaarlijk rijgedrag vertonen. Reden voor de politie om de jongeren en hun ouders uit te nodigen voor een gesprek. Donderdagavond 18 november meldden zich ongeveer 20 jongeren en vier ouders op het politiebureau van Schiedam. Behalve betrokken politiemensen waren tijdens deze bijeenkomst een jongerenwerker, een vertegenwoordigster van de Raad voor de Kinderbescherming, de parketsecretaris Jeugd en een vertegenwoordiger van Wijk- en buurtbeheer aanwezig.
Tijdens de bijeenkomst kregen de jongeren de ruimte om hun verhaal te doen. Tegelijkertijd werd vanuit de politie duidelijk gemaakt waar de grenzen liggen en wat de consequenties zijn als die grenzen worden overschreden. De jeugd geeft aan begrip te hebben voor de klachten van omwonenden, maar zegt tegelijkertijd behoefte te hebben aan een plek om bij elkaar te kunnen komen.
Om alle partijen tevreden te stellen en om de jeugd mede verantwoordelijk te maken voor de gemaakte afspraken, is een werkgroep geformeerd, met daarin vertegenwoordigers van de diverse partijen. Deze werkgroep gaat zich bezighouden met het nakomen van de gemaakte afspraken en tevens de mogelijkheid onderzoeken de jeugd een plek te bieden waar ze geen overlast veroorzaken. Bovendien is door het benoemen van een aanspreekpunt binnen de groep jeugd een stuk verantwoordelijkheid voor het gedrag van de groep bij de jongeren zelf neergelegd.
De politie van het district Schiedam zal de komende weken extra controleren op het nakomen van de gemaakte afspraken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie