Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mr. C. Klaassen benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 22 november 1999

Dienst Communicatie

DIENSTEN EN VOORZIENINGEN Benoemingsbericht

Mr. C.J.M. Klaassen benoemd tot hoogleraar 'Burgerlijk recht en Burgerlijk Procesrecht' aan de Katholieke Universiteit Nijmegen

Met ingang van 1 september 1999 is mw. mr. C.J.M. Klaassen benoemd tot deeltijd hoogleraar Burgerlijk Recht en Burgerlijk Procesrecht (0.9 fte) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de KUN. Het betreft een nieuwe leerstoel, die is ontstaan als gevolg van het vertrek van prof. mr. W.D.H. Asser, hoogleraar in het burgerlijk procesrecht.

Catharina Johanna Maria Klaassen (geboren in 1961 te Groesbeek) studeerde Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vanaf 1985 was zij daar als wetenschappelijk medewerker respectievelijk universitair docent werkzaam bij de afdeling burgerlijk recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zij promoveerde in 1991 cum laude op het proefschrift 'Risico-aansprakelijkheid'.

Van 1991 tot eind 1996 was mr. Klaassen werkzaam als advocaat bij Stibbe Simont Monahan Duhot, advocaten en notarissen te Amsterdam. Bij dit vooraanstaande kantoor deed zij ervaring op in de nationale en internationale praktijk, zowel op het terrein van het materiële als het formele privaatrecht. Sinds 1997 is zij als universitair hoofddocent burgerlijk recht verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de KUN.

Van haar hand verschenen vele publicaties waarin met name het aansprakelijkheidsrecht centraal staat. Daarnaast verzorgt zij diverse postacademische cursussen op het gebied van het vermogensrecht, waaronder specialisatieopleidingen van de Grotius Academie, en spreekt zij regelmatig op seminars/congressen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie