Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: moleculaire kenmerken van een melkzuurbacterie

Datum nieuwsfeit: 22-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

ma 22-11-99 MOLECULAIRE KENMERKEN VAN EEN MELKZUURBACTERIE
tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie ir. R. van Kranenburg, Wageningen
titel Exopolysaccharide biosynthesis in Lactococcus lactis: a molecular characterisation
promotor(en): prof.dr. W.M. de Vos (microbiologie)
informatie stafafdeling communicatie, Heleen Kamminga, tel. 0317-482846

Melkzuurbacterien worden gebruikt voor omzettingsprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Sommige melkzuurbacterien kunnen extracellulaire polysachariden vormen. Deze polysacchariden verbeteren vaak de structuur van voedingsmiddelen. Ook wordt beweerd dat consumptie van deze polysacchariden mogelijk gezond is. Richard van Kranenburg beschrijft in zijn proefschrift de vorming van polysachariden door de melkzuurbacterie Lactococcus lactis. Hij bracht het erfelijk materiaal van de bacterie (dat betrokken is bij de productie van de polysachariden) in kaart. Ook onderzocht Van Kranenburg de verschillende soorten polysacchariden die door diverse stammen Lactococcus-bacterien gemaakt worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie