Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkeuring bestemmingsplan Ter Borch van gemeente Zuidlaren

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluiten gedeputeerde staten d.d. 23 november 1999

Assen, 23 november 1999
Persberichtnummer 99-192Goedkeuring bestemmingsplan Ter Borch
Gedeputeerde staten hebben het bestemmingsplan Ter Borch van de gemeente Zuidlaren goedgekeurd. Het plan gaat uit van de ontwikkeling van een woonwijk van maximaal 1250 woningen ten zuiden van de stad Groningen, tussen de Ter Borchlaan en het omgelegde Eelderdiep. Het gebied tussen het omgelegde Eelderdiep en het Eelderdiep is bestemd voor natuurontwikkeling en langs de A7 (de autosnelweg Groningen-Drachten) is ruimte voor kantoren. Het bestemmingsplan Ter Borch is een uitvloeisel van de Regiovisie Groningen-Assen 2030 en strookt met het Provinciaal Omgevingsplan (POP). Het plan moet bijdragen aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad Groningen en de groei van woningbouw in de rest van Noord-Drenthe afremmen. De bedenkingen die tegen het plan waren ingediend hebben GS ongegrond verklaard. GS hebben de gemeente gevraagd om op korte termijn het aangekondigde nader onderzoek te laten uitvoeren naar o.a. hydrologie en verkeersafwikkeling, en pas daarna het bestemmingsplan verder uit te werken in zogeheten uitwerkingsplannen.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592)
365253)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoon (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie