Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kredietvoorstel huisvesting wijkraad Pernis Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Kredietvoorstel nieuwbouw huisvesting wijkraad Pernis naar Raad

(23-11) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad voor een krediet van fl. 3,5 miljoen beschikbaar te stellen voor de bouw van een nieuw pand aan de Vroomstraat voor de wijkraad van Pernis. Het huidige pand aan de Pastoriedijk is te klein voor de wijkraad en de kantoorruimte voldoet niet aan de eisen van de ARBO-wetgeving. In februari 1999 besloot het College van B. en W. het pand aan de Pastoriedijk te verbouwen. Tijdens de verbouwing zou de wijkraad tijdelijk elders worden gehuisvest. Bij de planontwikkeling van de tijdelijke huisvesting werd duidelijk dat het verschil in kosten tussen de verbouwing, inclusief de kosten van tijdelijke huisvesting elders, en nieuwbouw niet zo groot waren. De wijkraad had een voorkeur voor nieuwbouw.
Het College besloot vervolgens het eerder genomen besluit tot renovatie van het pand aan de Pastoriedijk te heroverwegen en de Gemeenteraad een kredietvoorstel voor nieuwbouw aan de Vroomstraat voor te leggen. De raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening en Grondzaken en de raadscommissie voor Financiën hebben positief geadviseerd over het kredietvoorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie