Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trainingsprogramma helpt milieubewustzijn vergroten

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Nijmegen, 23 november 1999

CHEMMATE Corporate Trainer
Computergestuurd trainingsprogramma helpt bedrijven milieubewustzijn vergroten

Atrion International, wereldwijde specialist in Environmental, Health, Safety and Transportation (EHS&T) software, heeft een speciale trainingsmodule ontwikkeld waarmee bedrijven en organisaties hun medewerkers op een efficiente en effectieve wijze kunnen trainen op het gebied van milieubewustzijn. CHEMMATE Corporate TrainerTM stelt medewerkers in staat om de training vanaf de werkplek te doorlopen. De software registreert, onder meer via ingebouwde "multiple choice opdrachten", welke medewerker welke module met goed gevolg heeft afgesloten. Het zorgen voor een algemeen milieubewustzijn bij alle medewerkers is een vereiste bij het invoeren van een milieuzorgsysteem conform ISO 14001 of EMAS. De Atrion software voorziet hierin - naast nog een aantal andere milieu- en arbo-aspecten.

De CHEMMATE Corporate Trainer biedt de mogelijkheid om organisatiespecifieke milieuaspecten, procedures en doelen te integreren in de training van de medewerkers. Het pakket omvat een algemeen instructieframe waaraan via plug-ins de bedrijfseigen milieu-, gezondheids- en veiligheidswaarden en werkwijzen zijn toe te voegen. Het algemene deel gaat onder meer in op (milieu)bewustwording en de noodzaak van aandacht voor het milieu, de geldende wet- en regelgeving en omgang met gevaarlijke stoffen.

Met de CHEMMATE Corporate Trainer, aldus Atrion, zijn bedrijven en organisaties verzekerd van een gedegen opleiding van de medewerkers. Bovendien zijn dankzij het pakket aanzienlijke besparingen te realiseren op het gebied van opleidingen en audits. Als voorbeeld haalt Atrion Ontario Hydro Services Company aan, een Canadese elektriciteitsmaatschappij. Dit bedrijf heeft laten weten dankzij de CHEMMATE Corporate Trainer al in het eerste kwartaal dat met het programma werd gewerkt meer dan 500,000 Canadese dollars te hebben bespaard. Zo hoeven veelal geen externe consultants meer ingeschakeld te worden voor het geven van de training die in het kader van ISO 14001 verplicht is.

Noot voor de redactie;

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie