Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publicatie: Cultuurverschillen als bron van irritatie

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nuffic

Cultuurverschillen als bron van irritatie

Wrijfpunten "De reactie van de waarnemer hangt niet alleen af van wat hij ziet, maar ook van zijn manier van kijken en interpreteren. De waarnemer meet wat hij ziet meestal aan de gedragsregels van de eigen cultuur. Culturele eigenschappen zijn bovendien relatief".

"Onder de typisch Nederlandse bezienswaardigheden hoort eigenlijk ook een filiaal van de Gamma of Praxis te staan."

"Zelfs in meer welvarende landen is het niet altijd de norm, dat men een eigen kamer heeft.
Citaten uit: Wrijfpunten, Cultuurverschillen als bron van irritatie

Het zijn de kleine dingen die het hem doen In het handzame Wrijfpunten, cultuurverschillen als bron van irritatie somt Marylin Warman die zo grote kleine dingen op heldere en amusante wijze op. Niet om U tot aanpassingen te brengen. Maar om te laten zien, waar irritaties kunnen ontstaan. Wat helpt volgens haar? Tijdige uitleg en de juiste vragen. Ook daarvoor geeft zij bruikbare tips.

Daarom is Wrijfpunten, cultuurverschillen als bron van irritatie een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met mensen uit andere culturen samenwerkt. Een eye-opener.

Naast het boek de site
Wrijfpunten is het begin van een grote gedachtenwisseling over de kleine culturele verschillen die het hem doen. Daarvoor heeft de Nuffic interactieve web-paginas in het leven geroepen. Surf naar www.nuffic.nl/publicaties/wrijfpunten/ Communiceer met Marylin Warman en met elkaar. Over de schrijfster: Marylin Warman komt uit Minnesota, maar ze is al sinds jaar en dag tot Nederlandse genaturaliseerd. Zij is sinds 1979 werkzaam als vertaalster bij de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs.

Wrijfpunten, Cultuurverschillen als Bron van Irritatie, 76 pg., geïllustreerd. Prijs F. 15,- franco thuis. Bestel een exemplaar per e-mail bij (mknaapen@nuffic.nl). U krijgt dan een acceptgirokaart.

| laatste wijziging: november 1999 |

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie