Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor Millennium Manifestatie in Reitdiepgebied

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 23 november 1999 persbericht nr. 241

ƒ400.000,- voor Millennium Manifestatie in Reitdiepgebied

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten ƒ400.000,- te geven aan het project dat in het kader van het nieuwe millennium in de zomer van 2000 zal plaatsvinden. Tijdens de manifestatie staat, naar oorspronkelijk idee van oud-gedeputeerde Fennema, het landschap van het Reitdiepdal centraal. De archeologische, landschappelijke, cultuurhistorische en culturele waarden van het gebied zijn uitgangspunt. Hierbij wordt zowel het verleden als het heden èn de toekomst belicht. Ook de relatie tussen Stad en Ommeland speelt een belangrijke rol.

Hoewel het idee van de millenniumviering bij de provincie Groningen is ontstaan, ligt de uitvoering van het project volledig in handen van de stichting www.noordnl.com (deze stichting is opgericht door stichting Noorderbreedte). De stichting www.noordnl.com zal de precieze invulling van het project eind januari bekend maken.

Van de provinciale bijdrage komt ƒ300.000,- uit het budget Grote Evenementen. Dit budget is speciaal bedoeld voor het ondersteunen van evenementen die een belangrijke bijdrage leveren aan de promotie van de provincie Groningen. Het andere deel van de bijdrage is via de voorjaarsnota vastgesteld.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers tel 050 - 316 41 39. Informatie over het project wordt echter eind januari bekend gemaakt door de stichting www.noordnl.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie