Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dr. Doorewaard benoemd tot hoogleraar Bedrijfskunde KUN

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Dienst Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 23 november 1999

Dienst Communicatie

DIENSTEN EN VOORZIENINGEN Benoemingsbericht

Dr. J.A.C.M. Doorewaard benoemd tot hoogleraar 'Bedrijfskunde in het bijzonder Organisatie-ontwikkeling' aan de Katholieke Universiteit Nijmegen

Met ingang van 1 september 1999 is dr. J.A.C.M. Doorewaard, directeur van de Nijmegen Business School van de Katholieke Universiteit Nijmegen, benoemd tot hoogleraar op de profileringsleerstoel 'Bedrijfskunde in het bijzonder Organisatie-ontwikkeling'. De profileringsleerstoel is gepositioneerd binnen de afdeling bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Beleidswetenschappen en is gekoppeld aan de leerstoel Sociale Bedrijfskunde.

Het wetenschappelijke vakgebied organisatie-ontwikkeling richt zich op het ontwikkelen en toepassen van nieuwe criteria voor succesvolle organisatieverandering. Hierbij staat een integrale aanpak centraal. Aandachtsvelden zijn de kwaliteit van de organisatie in relatie tot kwaliteit van de arbeid, machtsvraagstukken, organisatorische flexibiliteit en innovatie, de samenhang tussen technologische en organisatorische veranderingen en projectmanagement. Actuele ontwikkelingen, zoals toenemende internationalisering van afzetmarkten, de opmars van (informatie)technologische veranderingen, organisatie- interne flexibilisering, vergen een nieuwe visie op organisatieveranderingen.

Prof. dr. (Hans) Doorewaard zal zich met name richten op de personele en organisatorische consequenties van de ontwikkeling en invoering van nieuwe productieconcepten. Dit onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma 'De creatieve onderneming in Europese context', dat deel uitmaakt van het facultaire profileringsprogramma. Nieuwe inzichten op het gebied van human resource management en organisatie-ontwikkeling spelen hierbij een belangrijke rol: een integrale aanpak van organisatieverandering, teamgericht werken, flexibilisering van personeel, management van creativiteit, participatief management.

De heer Doorewaard (geboren in 1948 te Eindhoven) is sinds 1977 werkzaam aan de KUN. In 1989 promoveerde hij op het proefschrift 'De vanzelfsprekende macht van het management'. Vanaf 1992 is hij verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen als universitair hoofddocent 'Organisatieverandering, in het bijzonder technologische vernieuwing'. Sinds 1998 is hij tevens directeur van de Nijmegen Business School.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie