Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

300.00,- voor 'Technocentrum Zuid-Limburg'

Datum nieuwsfeit: 23-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS geven F 300.00,- voor Heerlens GSB-projecten 'Technocentrum Zuid-Limburg' voor integratie infrastructuur technisch onderwijs


197/99

Maastricht, 23 november 1999

GS GEVEN F 300.000,- VOOR HEERLENS GSB-PROJECT 'TECHNOCENTRUM ZUID-LIMBURG' VOOR INTEGRATIE INFRASTRUCTUUR TECHNISCH ONDERWIJS

Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten f 300.000,- te reserveren voor een Heerlens GSB-project dat de integratie van infrastructuur voor technisch onderwijs omvat. Het zogeheten Technocentrum Zuid- Limburg richt zich op vernieuwen, concentreren en gezamenlijk gebruik van hoogwaardige technische apparatuur door de Hogeschool Limburg, Arcus College, Leeuwenborgh opleidingen, Limburgs Centrum Bedrijfs- opleidingen, Technologie Centrum Limburg en Partner In Training en Technologie. Het project is een resultaat van de bestuursovereenkomst van het Grote Steden Beleid (GSB) zoals dat eerder is afgesproken tussen de provincie en de gemeente Heerlen. Totale kosten van het project bedragen een half miljoen gulden waarvan f 1 ton door de be trokken instellingen wordt betaald en de resterende f 100.000,- door het Technocentrum Zuid-Limburg.

Tijdens het overleg tussen de opleidingsinstellingen is geconstateerd dat samenwerking en concentratie van technologische voorzieningen hard nodig is om deze in stand te kunnen houden. Met het beheer, de vermarkting en de investeringen zijn namelijk zulke hoge kosten verbonden dat dit niet meer door één instelling alleen kan worden opgebracht. Een werkgroep met vertegenwoordigers van de betrokken scholen hebben gewerkt aan de ontschotting van de infrastructuur. Uit dat overleg komen de volgende aanbevelingen voor het project:


* er moet een centrum komen voor proces-, meet- en regeltechniek dat zal bestaan uit een zogeheten ammoniumsulfaat-pilotplant, meet- en regelvoorzieningen en laboratoria voor procestechnologie, analytische chemie en meettechniek;


* ook moet er een centrum komen voor industriële automatisering dat zal bestaan uit de samenvoeging van de onderwijsvoorzieningen op het gebied van Flexibele Productie Systeem in Heerlen en het Flexibele Productie Automatisering in Geleen.

Inzet is om te komen tot centrale huisvesting van het centrum bij de Hogeschool Limburg in Heerlen. Met het verplaatsen van een aantal opstellingen is het de bedoeling deze gelijk aan te passen aan de laatste stand der techniek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie