Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing Bredase parkeertarieven in 2000

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

AANPASSINGEN PARKEERTARIEVEN IN 2000

Als de gemeenteraad de voorstellen van het College van Burgemeester en Wethouders goedkeurt, worden de parkeertarieven in 2000 aangepast aan de prijsindex. Dat betekent een stijging van deze tarieven met gemiddeld 2%. Zo stijgen de nachttarieven in parkeergarage De Barones van f 1,- naar f 1,50 per uur en wordt een boete voor onbetaald parkeren (zogenoemde naheffingsaanslagen) f 5,- duurder (van f 75,- naar f 80,-). Daarentegen gaat het tarief van een maandabonnement op E-terreinen (Gasthuisvelden / Arsenaalpad) in 2000 met ruim 30% omlaag. Dat staat in het jaarplan parkeren
2000.

De tariefsverlaging wordt voorgesteld om de parkeerdruk buiten de singels tegen te gaan. In 1999 is gebleken dat een tariefsverlaging leidt tot vermindering van die parkeerdruk. Om een optimaal effect te bereiken is het maandtarief nu nog verder verlaagd.

Een ander voorstel betreft het invoeren van een jaarabonnement voor de fietsenstallingen. Tot nu toe waren alleen maandabonnementen mogelijk. Een jaarabonnement voor stalling van een fiets gaat f 135,- kosten.

Verder worden in 2000 enkele maatregelen uitgevoerd, waarover al eerder is besloten.

Zo wordt op het terrein Beyerd / Vlaszak parkeren met achteraf betalen ingevoerd.

Ook kan vanaf januari in alle parkeergarages en bij alle parkeerautomaten betaald worden met chipper of chipknip.

De bouw van parkeergarage De Prins (Middellaan) en Chasséparking start in het voorjaar van 2000. In de Stationsbuurt, in Oud-Boeimeer en in het Van Koolwijkpark wordt onderzocht of invoering van een parkeervergunningenstelsel mogelijk en gewenst is.

De gemeenteraad stelt het jaarplan naar verwachting in december 1999 vast.

Breda, 24 november 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie