Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst 'samenwerken aan leefbaarheid breda noordoost'

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

OVEREENKOMST `SAMENWERKEN AAN LEEFBAARHEID BREDA NOORDOOST'

De samenwerking tussen zes organisaties binnen Breda Noordoost is vastgelegd. Vandaag ondertekenden de vertegenwoordigers een overeenkomst in het gemeenschapshuis van Geeren-zuid. De Stedelijke Woonconsumenten Organisatie Breda (SWOB), de Algemene Woonstichting Breda, Woningbouwvereniging St. Laurentius, Woonstichting St. Joseph Breda, Woningbouwvereniging Volkshuisvesting Breda en de gemeente Breda zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het verbeteren van de leefbaarheid in de vijf wijken van Noordoost. Het doel van het project `Samenwerken aan leefbaarheid' is het opstellen van een samenhangend plan voor het verbeteren van de leefbaarheid in de zin van sociale voorzieningen voor jong en oud, de woonomgeving en de samenwerking binnen Noordoost. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een visie op de toekomst over een periode van 10-15 jaar.

De samenwerking is gericht op een samenhangend plan dat tot doel heeft de leefbaarheid in de vijf wijken te verbeteren. Die wijken zijn: Doornbos-Linie, Biesdonk, Geeren-noord, Geeren-zuid en Wisselaar.

In de overeenkomst staan de doelen van het project `Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost' als volgt omschreven:
* het onderzoeken van de sterke en zwakke punten op dit moment en in de toekomst

* het opstellen van een visie voor de gewenste ontwikkeling voor de komende 10-15 jaar

* het opstellen van een meerjarenprogramma voor de sociale en fysieke aspecten die bijdragen aan de leefbaarheid.

De afgelopen periode zijn verschillende bijeenkomsten in de wijken georganiseerd. In de vorm van workshops leverden bewoners en andere betrokkenen bijdragen aan de analyse van hun wijk en de wenselijke ontwikkelingsrichting. Bureau Reijndorp heeft opdracht gekregen tot het maken van een voorstel voor een visie op de gewenste ontwikkelingsrichting. Begin februari 2000 moet het voorstel van Reijndorp leiden tot een eerste ontwerpplan voor Noordoost.

Het project `Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost' is een proefproject vanwege het streven naar vernieuwing van de communicatie en het bereiken van nieuwe blijvende samenwerkingsvormen tussen alle betrokken partijen. Belangrijke elementen in het project zijn de nieuwe regierol van de gemeente, een gebiedsgerichte en samenhangende aanpak, actieve en gestructureerde bewonersparticipatie, nieuwe communicatievormen en het gezamenlijk opstellen van een meerjarenprogramma voor Breda Noordoost.

Voor 1999 en 2000 leveren de woningbouwcorporaties een financiële bijdrage aan het project. Per corporatie betekent dat een bedrag van ƒ 25.000,- per jaar. Dit komt neer op een totaalbedrag van twee ton tot en met volgend jaar.

Eind september ging de gemeenteraad akkoord met een bijdrage van ƒ 825.000,- . De kosten van het project tot en met 2000 zijn geraamd op ongeveer 1,39 miljoen gulden.

Breda, 24 november 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie