Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderkoor zingt hoogste lied op Europese Natuurconferentie

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE BOOMFEESTDAG

Kinderkoor zingt hoogste lied op Europese Natuurconferentie

Kinderkoor zingt het hoogste lied op bijzondere Europese NatuurConferentie in Tilburg.

Op woensdag, 24 november opent Vice-Premier en Minister van Economische Zaken mevrouw Annemarie Jorritsma de topconferentie over het nut en de toekomstige mogelijkheden van nauwe samenwerking tussen economie en ecologie. Dit is nog niet eerder gebeurd, want sectoren die zich bezighouden met economie en met ecologie werkten jarenlang gescheiden. Steeds meer wordt ingezien dat zij juist kunnen samengaan: grenzen vervagen en natuur voorziet in toenemende mate in werkgelegenheid. Het gaat hierbij om iets concreets: daadwerkelijk stappen ondernemen voor een leefbare wereld, een betere toekomst.

Kinderen en de Boomfeestdag staan symbool voor die toekomst: kinderen zijn de volwassen van morgen en de Boomfeestdag zet zich in om ze een leefbare wereld te kunnen garanderen. Daarom is op de openingsdag het kinderkoor van de Nationale Boomfeestdag prominent aanwezig. In aanwezigheid van oud-premier Ruud Lubbers, oud-staatssecretaris Rudolf de Korte, Vice-Premier Annemarie Jorritsma, staatssecretaris Geke Faber en prominenten uit de Europese Unie zingen 55 kinderen van 6-12 jaar (engelstalig!) liedjes over de onmisbaarheid van de boom in de wereld. Voor het eerst in de geschiedenis geven kinderen op verrassende wijze acte-de-présence op een conferentie van dit formaat.

Datum: woensdag, 24 november 1999
Locatie: Katholieke Universiteit Brabant, in de Aula Warandelaan 2, Tilburg
Aanvang conferentie: 10.00 uur
Optreden kinderkoor: 13.00 uur
Info conferentie: 013 - 4662004
Info Boomfeest-kinderkoor: 030 - 69 26 126

De Boomfeestdag wordt mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer en Stichting Doen

22 nov 99 12:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie