Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fryslân 500 houdt geld over

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Fryslân 500 houdt geld over

De evenementen in het kader van de manifestatie Fryslân 500 zijn met een positief resultaat afgesloten. Uit de financiële afrekening blijkt dat de Stichting Fryslân 500 ruim twaalfduizend gulden overhoudt. Gedeputeerde Staten van Fryslân stemmen in met het voorstel van de stichting om dit bedrag over te maken aan Friesland Vaart. Dit nautisch evenement is vorig jaar door een zeer groot aantal mensen bezocht en kan worden beschouwd als een van de meest succesvolle en aansprekende evenementen van Fryslân 500.

Van de provincie heeft de Stichting Fryslân 500 destijds een startkapitaal ontvangen van een miljoen gulden. Daarnaast slaagde de stichting erin nog eens ruim twee miljoen gulden aan sponsorgelden in de wacht te slepen. Nu de activiteiten achter de rug zijn, blijkt er een batig saldo van F 12.114,--. Conform de afspraken valt dit bedrag toe aan de provincie. Daarbij is als voorwaarde gesteld dat het geld ten goede moet komen aan één of meerdere bijzondere doelen op algemeen maatschappelijk of cultureel terrein.
Gezien het grote succes van Friesland Vaart en het voornemen van de betrokken stichting in de nabije toekomst weer een nautisch evenement te organiseren, heeft de Stichting Fryslân 500 voorgesteld het geld daarvoor beschikbaar te stellen.
Gedeputeerde Staten zijn het daarmee eens.

Nummer: 215
Datum: 23 november 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie