Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: fiscalisering omroepbijdrage bedreigt regionale omroep

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: fiscalisering omroepbijdrage bedreigt regionale omroep

In het debat over de fiscalisering van de omroepbijdrage dat vandaag in de Tweede Kamer plaatsvindt zal het CDA-Tweede kamerlid Joop Atsma de stormbal hijsen voor de regionale omroepen. De fiscalisering dreigt voor hen rampzalig uit te pakken.

Media-woordvoerder Joop Atsma: 'Van het geld dat straks via de belasting voor de publieke omroep wordt geïnd zal een gedeelte in het Provinciefonds worden gestort voor de regionale- en lokale omroepen. Dit bedrag is echter gebaseerd om het oude regionale-omroep tientje dat in de provincies werd betaald door de inwoners, maar wat inmiddels al is verhoogd naar fl. 12,40. De omroepen gaan dus veel geld mislopen en bovendien ontstaat het risico dat de provincies ook aan andere doelen uitgeven.'

Voor veel regionale omroepen betekent het voorstel van staatssecretaris Van der Ploeg dat zij bedragen van rond de miljoen gulden gaan mislopen. Voor het CDA is dit een extra reden om tegen de fiscalisering van de omroepbijdrage te zijn.

Woordvoerder: Joop Atsma

Voor verdere informatie: Jack de Vries, voorlichter, 06-53714623.

24 nov 99 13:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie