Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruik DCS 1800-frequenties door KPN en Libertel mag

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

GEBRUIK DCS 1800-FREQUENTIES DOOR KPN EN LIBERTEL TOEGESTAAN

KPN en Libertel mogen met ingang van 26 februari 2000 ook DCS 1800-frequenties gaan gebruiken voor het aanbieden van mobiele telecommunicatiediensten. De twee operators gebruiken momenteel alleen GSM 900-frequenties.

KPN en Libertel verwierven DCS 1800-frequenties op een veiling in februari 1998. In de vergunning werd opgenomen, dat beide operators hun DCS 1800-frequenties twee jaar niet mochten gebruiken. Die maatregel werd genomen om daadwerkelijke mededinging op de markt voor mobiele telecommunicatie te stimuleren.
KPN en Libertel zijn al langer op de markt met netwerken voor mobiele telecommunicatie. Daardoor hebben zij een voorsprong op de nieuwe partijen, die twee jaar geleden eveneens frequenties verwierven op de veiling: Dutchtone, Telfort en Ben.

Staatssecretaris drs. J.M. de Vries van Verkeer en Waterstaat had de mogelijkheid de uitsluiting van KPN en Libertel van het gebruik van DCS-frequenties met nog een jaar te verlengen. Gezien de ontwikkelingen op de markt voor mobiele telecommunicatie komt de staatssecretaris tot de conclusie dat er eind februari 2000 sprake zal zijn van daadwerkelijke mededinging. Zij volgt hiermee het advies van NMa, dat door de OPTA onderschreven wordt.

H.Houtman.070 - 3516100

24 nov 99 15:14

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie