Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Surinamelaan Amersfoort krijgt fikse opknapbeurt

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

24 november 1999

Openbare ruimte in Surinamelaan krijgt fikse opknapbeurt

Er zijn plannen om het gebied rond de Surinamelaan in het Bergkwartier op te knappen. Afgelopen week stemde het college van burgemeester en wethouders in met het voorstel om hiervoor een half miljoen gulden uit te trekken.

Komende tijd stellen gemeente Stichting Welzijn Amersfoort (SWA), en de woningbouw-corporaties SCW en Woonvast een plan op samen met bewoners. De uitvoering staat gepland voor najaar 2000.

Van bomen snoeien tot aanpak parkeerprobleem
Bomen snoeien, het groen in de wijk opnieuw inrichten en uitgeven, verlichting verbeteren en iets doen aan de parkeerproblemen. Dat zijn enkele van de zaken die moeten gebeuren in het gebied tussen Kapelweg, Bonairelaan, Klein Zwitserland en de Arubalaan om verloedering te voorkomen. Momenteel is de beplanting op veel plaatsen erg hoog en is de verlichting is onvoldoende. Dit veroorzaakt bij bewoners gevoelens van sociale onveiligheid. Er zijn verder knelpunten op het gebied van parkeren en het niet juist aanbieden van huisvuil.

In samenspraak met bewoners
De bewoners worden komende tijd betrokken bij zowel de voorbereidingen van de plannen als bij de uitvoering van het werk. Dit ook met het oog op het beheer van de buurt in de toekomst. Het sociaal wijkbeheer kan hierbij een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van bewoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie