Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq introduceert nieuwe professionele monitoren

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq introduceert nieuwe 17-, 19- en 21-inch professionele monitoren

Platte FD Trinitron technologie en nieuwe USB Hub optie

Gouda, 24 november 1999 - Compaq Computer B.V. introduceert drie nieuwe high-end kleurenmonitoren, de Compaq P700, de Compaq P900 en de Compaq P1100. Deze monitoren zijn voorzien van nieuwe FD Trinitron technologie voor een nagenoeg platte beeldbuis met zuivere beeldverdeling, hoge resolutie en minder reflectie en spiegeling. Het resultaat is een superieure beeldkwaliteit. Tevens lanceert Compaq een USB Hub optie, die kan worden geplaatst in de vrije positie van de monitorvoet van de nieuwe Compaq monitoren voor het aansluiten van USB-producten (muis, toetsenbord, scanner, etc).

De 17-inch Compaq P700 kleurenmonitor is met name geschikt voor grafische toepassingen zoals desktop publishing. Dit beeldscherm is ook inzetbaar voor (zwaardere) kantoor-applicaties (maximale resolutie 1600 x 1200; variabele aperture grille pitch 0,24 - 0,25 mm). De 19-inch Compaq P900 kleurenmonitor is vooral afgestemd op veeleisende workstation gebruikers zoals financiële analysten, grafische professionals en CAD-specialisten (maximale resolutie 1920 x 1440; variabele aperture grille pitch 0,24 - 0,25 mm). De high-end Compaq P1100 kleurenmonitor is vooral bestemd voor intensief workstation gebruik zoals dealingroom trading, 3D CAD/GIS, netwerk-management, foto/video-editing en 3-D animaties (maximale resolutie 1920 x 1440; aperture grille pitch 0,24 mm). De genoemde Compaq monitoren voldoen aan de TCO'99 norm en het Energy Star programma en zijn voorzien van Colorific software. Hiermee worden de kleuren zoals die op het beeldscherm van de monitor worden weergegeven, accuraat en identiek via een kleurenprinter afgedrukt. De Compaq P900 en de Compaq P1100 kleurenmonitor beschikken bovendien over dual video input voor het aansluiten van twee pc's op één enkele monitor. De Compaq 1100 kleurenmonitor is voorzien van een lichtsensor en een ingebouwde USB Hub.

De Compaq P700, P900 en P1100 kleurenmonitoren zijn standaard uitgerust met Asset Management, een Compaq Client Management-voorziening waarmee de systeembeheerder vanaf zijn eigen werkplek een complete inventarisatie kan maken van het monitorenbestand. In combinatie met Compaq Deskpro pc's of workstations kan met deze voorziening informatie worden verkregen over de fabrikant, het type monitor en het serienummer van de monitor. Met name in een omgeving met veel werkplekken kan een systeembeheerder hierdoor veel tijd en geld besparen. Compaq biedt drie jaar onsite garantie op de P700, P900 en P1100 monitoren. De P700, P900 en P1100 monitoren zijn per direct beschikbaar.

FD Trinitron technologie

* De high-end Compaq monitoren die zijn voorzien van de FD Trinitron-technologie bieden de volgende drie voordelen:
* Nagenoeg platte beeldbuis. De meerderheid van de traditionele beeldbuizen vertoont door de gekromde beeldbuis een vertekening van het beeld. De FD Trinitron beeldbuizen met een "platte" beeldbuis bieden daarentegen een correcte, geometrische beeldverdeling.

* Hoge resolutie. De FD Trinitron is in staat om hogere resoluties te ondersteunen en informatie accurater en gedetailleerder weer te geven dan traditionele CRT monitoren, mede dankzij het verbeterde L-SAGIC elektronenkanon.

* Hoog contrast. Het contrast in de nieuwe professionele Compaq-monitoren is aanzienlijk verbeterd dankzij een speciale coating, die spiegelingen en omgevingslicht absorbeert. Zwart/wit verhoudingen zijn hierdoor beter, alsook de algehele kleur-egaliteit.

USB Hub optie
De nieuwe Compaq monitoren zijn voorzien van een vrije positie in de monitorvoet (base) waarin een optionele USB Hub kan worden geplaatst (uitgezonderd de P1100). De optionele USB Hub is voorzien van één upstream poort voor koppeling naar de pc en heeft vier downstream poorten voor het aansluiten van maximaal vier USB-producten (onder meer scanners, camera's, muizen, modems). Gebruikers kunnen dus al dan niet kiezen voor USB-technologie.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten, monitoren, palmtop pc's en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

-

*** Illustratiemateriaal is elektronisch te verkrijgen ***

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jolanda Peek, tel. 0182-565844, e-mail (Jolanda.Peek@compaq.com) of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Judy van Kamperdijk, tel. 023 - 5628208, e-mail: (judyvk@monogram.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie