Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duinrell viert 65ste verjaardag in 2000

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 NOVEMBER 1999

Duinrell viert 65ste verjaardag in 2000

In het groene hart van de Randstad, dicht bij het strand, ligt in het Wassenaarse duin- en bosgebied het park Duinrell. Duinrell biedt een omvangrijke verscheidenheid aan dag- en verblijfsrecreatieve mogelijkheden op het ruim één miljoen vierkante meter tellende landgoed. Het vele natuurschoon zorgt ervoor dat Duinrell tot één van de mooiste en bloemrijkste parken van de Randstad mag worden gerekend.

Investeringen 2000

Uitbreidingen van het Tikibad met een vernieuwde toren met kelder en zes
Verschillende glijbanen: vier vervangingen van de bestaande en twee nieuwe glijbanen. Deze twee laatste voorzien van lichteffecten, stroboscopen, watervallen en filmprojectie zijn zeer spectaculair. Door de onverwachte wendingen kan men met geweldige snelheid naar beneden glijden.
Utbreidingen van de verblijfsaccommodatie door Eurocamp, Eurosite en Select Camp van `Mobile Homes' (volledig ingerichte caravans).
Een nieuwe spannende attractie voor kinderen van 4 tot 8 jaar in een Western thema: `Locomotion' (een rondrijdend treintje op een ronddraaiend plateau).
Ombouw van het 3D Theater in een edutainment theater. Een upgrading van de verblijfsrecreatie en de infrastructuur van en naar de Kikkertuin.
Achtergrondmuziek in het attractiepark.

Nieuw

`65 jaar Duinrell'

Duinrell biedt haar gasten in het jaar 2000 `Zomershow' de mogelijkheid een unieke "reis door de tijd" te maken. In een tijdsbestek van 25 minuten in sneltreinvaart door de 20e eeuw. Vier vocalisten en een oogstrelend showballet nemen de bezoekers mee op avontuur vol vaart, aktie en bovenal sfeer! Met het Duinrell Space Ship vliegt men naar vervlogen jaren en laten de meeste makante artiesten en muzikale stromingen herleven.
Uitbreiding van het Kikkertuincomplex met een `Hall of Fame': een fotocollage van bekende Nederlanders en andere v.i.p.'s die Duinrell de laatste 65 jaar bezochten.
Edutainmentshow: Een show met een herkenbaar Nederlands stempel in het voormalige 3-D theater.

Evenementen

In het kader van het 65 jarig jubileum staat elke vierde zondag van de maand een evenement gepland onder voorbehoud. Centraal staan op:

30 april, De jaren 40
28 mei, De jaren 50
25 juni, De jaren 60
30 juli, de jaren 70
27 augustus, De jaren 80
24 september, De jaren 90
29 oktober, Seizoensafsluiting
22 juni, The International Year of the Carroussel met de oorsspronkelijke Duitse eigenaren van de antieke carrousel als eregasten
In het 65 jaar Duinrell "The Historical Music Parade" (werktitel) hoogseizoen

Overige van belang zijnde data

Openingen

18 april n Een uitgebreide spectaculaire glijbanencomplex van het ikibad
2 mei n Edutainment theater
6 juni n "Hall of Fame"

Première Zomershow

4 juli Met koppeling aan de ambassadeurdag 3 augustus Extra event rondom de Zomershow 12 oktober Afscheidsreceptie van de heer H.R.J. van Zuylen (onder voorbehoud)

Sportieve evenementen

16 t/m 18 juni Blokkeer & Volleybal Toernooi

Duinrell presenteert zich in januari natuurlijk weer op de Vakantiebeurs in Utrecht in het AVN paviljoen `Lekker Weg in eigen Land' in hal 8.

Op de vakdag op dinsdag 11 januari zal er bij de stand van Duinrell, om circa 12.00 uur, een bijzondere gebeurtenis plaatsvinden. Naar het zich laat aanzien zal de afronding van een edutainment attractie voor het seizoen 2000 dan een feit zijn. Beslist een extra reden om de Duinrell-stand te bezoeken!

Algemeen directeur

In het seizoen 2000 zal de heer H.R.J. van Zuylen van Nijevelt voor het laatst zijn functie van algemeen directeur uitoefenen. Aan het eind van die periode zal hij de leiding volledig overdragen aan de beide directeuren Philip en Roderick die op 1 januari 1999 zijn benoemd tot statutair directeur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie