Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project "Overstap nieuwe stijl" Limburgse varkenshouders

Datum nieuwsfeit: 24-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Project "Overstrap nieuwe stijl" voor Limburgse varkenshouders


201/99

Maastricht, 24 november 1999

PROJECT "OVERSTAP NIEUWE STIJL" VOOR LIMBURGSE VARKENSHOUDERS

Het project "Overstap nieuwe stijl" voor Limburgse varkenshouders krijgt van de Provincie Limburg f 100.000,- subsidie. Het initiatief van de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) voorziet in traject begeleiding naar nieuw werk van met bedrijfssluiting geconfronteerde ondernemers uit de varkenssector. Deelnemers kunnen facultatief gebruik maken van zaken als: emotionele opvang, sollicitatietraining, intensieve individuele begeleiding, deelname in jobclubs, opleidings bemiddeling, arbeidskeuzebemiddeling en beroepskeuzetraining.

De LLTB verwacht tenminste 65 van de 75 deelnemers naar passend nieuw werk te kunnen begeleiden. Voor de 10 andere agrariërs zal worden gestreefd een bevredigende situatie buiten het arbeidscircuit om. De volledigheid van deze scholing en begeleiding is meer dan wat arbeidsvoorziening en het groene arbeidsbureau normaal gesproken aan dienstverlening kan bieden. Dit vormt dan ook gelijk de meerwaarde van dit project "overstap nieuwe stijl". Het opsporen van in aan merking komende ondernemers gebeurt vanuit het groene arbeidsbureau LLTB en vanuit het sociaal-emotioneel begeleidingsteam.

De verdere inkrimping binnen de agrarische sector maakt de evaluatie van onderhavig het project van grote waarde. Want bij verdere bedrijfssluitingen, die vermoedelijk op grote schaal zullen plaats vinden, kan opnieuw de dan opgedane ervaring worden gebruikt voor de begeleiding van deze ondernemers. Het project "overstap nieuwe stijl" heeft een looptijd van twee jaren en kost in totaal f 1 miljoen. Dit geld wordt bijeengebracht door Arbeidsvoorziening, de Rijksoverheid, de Europese Unie en de Provincie Limburg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie