Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monument ter herinnering aan slavenhandel en slavernij

Datum nieuwsfeit: 25-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MIN BZK:In 2000 monument ter herinnering slavernij

EMBARGO TOT 25 NOVEMBER 1999 16.00 UUR

Minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

25 november 1999

IN 2000 MONUMENT TER HERINNERING AAN SLAVENHANDEL EN SLAVERNIJ

'In het jaar 2000 zal een monument ter herinnering aan de slavenhandel en de slavernij in Nederland komen. Een monument dat geen eenzijdig beeld geeft en waarin de diverse bevolkingsgroepen van het huidige Nederland zich kunnen vinden.' Dit zei minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) op 25 november tijdens de première van de documentaire van Frank Zichem 'Wij slaven van Suriname' op het International Documentary Filmfestival in Amsterdam (IDFA).

'Samen met het Landelijk Platform Nationaal Monument Slavernijverleden en staatssecretaris van der Ploeg (Cultuur) heb ik aan gemeenten gevraagd om op korte termijn te komen met mogelijke locaties. Zodra die locatie bekend is, kunnen ook de kunstenaars aan de slag', aldus minister Van Boxtel. Binnenkort zal minister Van Boxtel een Comité van Aanbeveling installeren, dat zich bezig houdt met een verdere activering van het nationaal bewustzijn en het creëren van een maatschappelijk draagvlak.


----------------------------------------------------------------------


----

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie