Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bilaterale relatie Indonesië hersteld

Datum nieuwsfeit: 25-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ontwikkelingssamenwerking

Onderwerp: Persbericht

Datum: 25 november 1999

Nummer: 27/99

Bilaterale relatie Indonesië hersteld

Indonesië en Nederland gaan een volwaardige bilaterale ontwikkelingsrelatie aan. Dat heeft minister Herfkens in Jakarta bekend gemaakt na een bezoek aan vice-president Megawati Soekarnoputri en coòrdinerend minister voor Economische Zaken Kwik Kian Gie.

Indonesië komt op grond van het door Herfkens gehanteerde armoedecriterium voor zo'n bilaterale relatie in aanmerking. De minister heeft bovendien het volste vertrouwen in de integriteit van de nieuwe regering. Alles wijst er op dat de corruptie serieus zal worden aangepakt aldus minister Herfkens. Met het sociaal-economisch beleid gaat het de goede kant op, zo zei de minister. "Het zou politiek niet handig zijn met het herstel van de bilaterale relatie te wachten tot alle punten en komma's zijn gezet".

Bij de invulling van het bilaterale beleid gaat de minister uit van de prioriteiten van de Indonesische regering.

de Indonesische regering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Directie Voorlichting en Communicatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken: Peter Knoope,

tel. ( 070) 348 60 72.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie